web analytics

İBB’den skandala iptal davası, sorumlulara suç duyurusu

İBB’den skandala iptal davası, sorumlulara suç duyurusu

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garları kiralama ihalesindeki skandala karşı bu sabah hukuk mücadelesi başlattı. Söz konusu ihaleyi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakın Hezarfen Danışmanlık şirketi almıştı. Ekrem İmamoğlu da önceki gün yaptığı açıklamada, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağını ifade etmişti.

Bölge İdare Mahkemesi’ne gelen İBB heyeti ise, ihalenin iptali için dava dilekçesini sundu. Heyet daha sonra ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Kartal’daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na hareket etti.

İBB’nin mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde; elenme gerekçelerinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilerek “Ayrı ayrı iş deneyimi belgesinin aranması komisyonun yorumudur, herhangi bir hukuk kuralına dayanmamaktadır. Aynı anlama gelen bir ifade yazılmış olduğu halde ‘müşterek ve müteselsil’ ibaresinin geçerlilik şartı olarak aranması en temel hukuk kaidelerinden birine, ‘dürüstlük’ kuralına aykırıdır” ifadelerine yer verildi.

İBB ayrıca, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi önüne vatandaşlarla beraber çok sayıda avukat da gelirken, İBB heyeti suç duyurusu dilekçesini teslim etti.