web analytics

İzmir’den direkt uçuşlarda destek isteği

İzmir’den direkt uçuşlarda destek isteği

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, halihazırda 35 ülke ve 68 destinasyona direkt uçuşun gerçekleştiği İzmir’de bu sayısı arttırmak için Oda olarak gerçekleştirdikleri desteklerin devam edeceğini söyledi. İzmir’e direkt uçuş sayısını ve dolayısıyla kente gelen turist sayısını arttırmak için yerel  yönetimlerle ve merkezi hükümetle işbirliği halinde olduklarını vurgulayan Özkardeş “İzmir’de turizmin gelişmesine çok önem veriyoruz. Tüm kurumlarla bu kapsamda birlik halinde çalışıyor, direkt uçuş sayısını arttırmak amacıyla büyük gayret sarfediyoruz” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Almanya-İzmir Seyahat Acentaları Buluşma Toplantısı”na Almanya’da faaliyet gösteren 58 acenta katıldı. İZTO üyesi seyahat acentalarıyla Almanya’dan gelen acentaları biraraya getirerek işbirliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İZTO Meclis Katip Üyesi Ali Yaramışlı, İzmir  Valiliği YİKOB Strateji ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ensarioğlu, Corendon Havayolları Ticaret Müdürü Mine Aslan ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Seyahat acentelerinin yöneticilerini İZTO’da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İzmir’e gelen turist sayını ve  İzmir’den direkt uçuşları artırmak için Oda olarak büyük gayret sarfettiklerini söyledi. İzmir’e gelen turistlerin önemli bir bölümünün Almanya’dan geldiğini kaydeden Özkardeş, kentin 8 bin 500 yıllık köklü bir tarihine dikkat çekerek  “İzmir, tüm özellikleri ile turizmin parlayan yıldızları arasında yer alıyor. İzmir’de turizmin gelişmesine çok önem veriyoruz. İzmir’de tüm kurumlarla bir birlik halinde çalışıyoruz. Merkezi hükümetimizle ve yerel yönetimlerle turizmin çeşitlendirilmesine ilişkin Yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Deniz, kum güneş turizminin yanısıra inanç turizmi, gastronomi, termal ve sağlık turizmlerini güçlendirip ilerletmeye çalışıyoruz. İnanç turizmi konusunda önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmalar yapacağız. 2018 ve 2019 yılı turizm istatistikleri kentimizin turizmde geldiği başarılı noktayı kanıtlıyor. Bu yılın başından itibaren şu an itibariyle 900 bin civarı gelen turistimiz var. Bizim hedeflerimiz bunun çok üstünde. Çünkü İzmir herşeyi sunabilen bir kent. Misafir ettiğimiz turistlerin 550 bini Almanya’dan. Dost ülke Almanya ile turizm alanında işbirliğimizi arttırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Bir destinasyonun öne çıkabilmesi ve tercih edilmesinin temel koşullarından bir tanesinin direkt uçuşlar olduğunu ifade eden Özkardeş “İzmir Ticaret Odası olarak, kentimizin direkt uçuş sayısını artırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Halihazırda İzmir’e 35 ülke ve 68 destinasyondan direkt uçuş var. Bu, önemli bir rakam ama yeterli değil. Bu sayının artması gerekiyor. Bu sayının artması için gereken altyapımız var. Avrupa’nın en modern havalimanlarından birine sahibiz. 30 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanımız, sadece İzmir’in değil tüm Ege Bölgesinin havalimanıdır. Henüz bu kapasitenin yarısını bile kullanamıyoruz. Geçtiğimiz yıl Adnan Menderes Havalimanını 13,5 milyon yolcu kullandı. Dolayısıyla, İzmir’de sizleri bekleyen dünyanın en modern, huzurlu ve sistemli havalimanlarından biri var” dedi.

Corendon Havayolları’na hem toplantıyı İZTO ile birlikte organize ettiği hem de İzmir’e gerçekleştirmeye başladığı direkt uçuşlar için teşekkür eden Özkardeş, “Bu girişimi destekliyor ve Corendon Havayolları’ndan açılan direkt hat sayısını artırmalarını bekliyoruz. Biz İzmir Ticaret Odası olarak açılan hatların devamlılığının sağlanması ve yeni hatların açılması için gereken desteği vermeye her zaman hazırız” dedi.

Türk turizmine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Corendon Havayolları Ticaret Müdürü Mine Aslan da İzmir ve Türkiye’nin, turizm açısından çok değerli olduğuna dikkat çekti. Aslan “İzmir’i Antalya’dan sonra hub olarak değil bir destinasyon olarak görüyoruz. Yazın bir uçağımızı koyduk ve kışın da bunu devam ettireceğiz. Gelecek yaz için İzmir planımızda 3 Nisan’dan itibaren bir uçak daha, 12 Haziran’dan itibaren üçüncü bir uçak ve toplam 550 bin koltuk kapasitesi yer alıyor. O yüzden yapabileceklerinizin ölçüsünde hangi konuda uzmanlığınız varsa, önünüzdeki çakıl taşlarından ne kadar toplarsanız bize o kadar yardımcı olursunuz” dedi.