web analytics

Thomas Cook Rusya’yı Anex aldı iddiası

Thomas Cook Rusya’yı Anex aldı iddiası

Rusya turizm sektörünün kulislerinde haftalardır konuşlan bir “kulis iddiası” sonunda haberlere de yansımaya başladı. İflas eden İngiltere merkezli dev acenta Thomas Cook’un Rusya operasyonlarını Türkiye kökenli Anex Tour’un satın aldığı iddia edildi. Rusya’daki şirket, SSCB döneminde kalma önde gelen İntourist’in adıyla anılan “Intourist Thomas Cook”.

İşin ilginç yanı, “Intourist Thomas Cook’u Anex Tour satın aldı” iddiasının Rusya sektörel medyasında “Türk medyasında çıkan iddialara”, Türk sektörel medyasında ise “Rus basınında çıkan haberlere” dayandırılarak yayınlanması.

Konuştuğumuz, konuya yakın bir kaynak, Anex Tour’un Intourist Thomas Cook’u satın almak için bir süredir yoğun görüşmeler yaptığını ve pazarlıkların anlaşma noktasına geldiğini, ancak “kesin satın alındı” demek için şirket açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Medyaya yansıyan iddialarda, Neşet Koçkar’ın sahibi olduğu Anex Tour, Intourist Thomas Cook’u satın aldığı iddia ediliyor.

Intourist’i satın almak için Çinli devlet turizm şirketlerinden Fosun’un, Neşet Koçkar’ın sahibi olduğu Anex Tour’un ve Almanya merkezli Rewe Group’un devrede olduğu yazılmıştı. (turkrus)