web analytics

Türk ve Kıbrıs turizm dekanları toplanıyor

Türk ve Kıbrıs turizm dekanları toplanıyor

Türkiye ve KKTC’de bulunan Üniversitelerin Turizm Fakültelerinin Dekanları 11 -12 Ekim 2019 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluşacak. Gerçekleştirilecek olan Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nde fakülteler arası iletişim, eğitim de çağın ve gelişmelerin gerektirdiği yeniliklere yönelik konular ile ilki 14 Aralık 2018 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların uygulama ve sonuçları ele alınacak.

KKTC’nin Gazi Magusa kentindeki Doğu Akdeniz Üniversitesi Senato Salonunda yapılacak toplantının ev sahipliğini  Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü; Prof. Dr. Necdet OSAM başkanlığında Turizm Fakültesi Dekanı; Prof. Dr. Hasan Kılıç ile Dekan Yardımcısı; Doç. Dr. Ali Öztüren yapacaklar.

Turizm Fakültesi Dekanları Konseyi’nin kurucu başkanı da olan; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba toplantının turizm fakültelerinin sorun ve projelerinin değerlendirilmesi, iletişim ve eşgüdüm sağlanması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Prof.Dr. Atilla Akbaba; “ Daha önceki toplantılarımızda almış olduğumuz kararların hayata geçirilmesi, çağın ve gelişmelerin gerektirdiği şekilde yeni kararlar alınması açısından toplantıya çok önem veriyoruz.  Turizm Fakültelerinin katılımı ile vücut bulan yeni oluşumun temsil, iletişim ve eşgüdüm noktasında yaşamsal öneme haiz olduğuna inanıyorum. Konseyde görev almaktan gurur duyuyorum. Doğu Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek olan toplantımızın da toplantımıza iştirak eden meslektaşlarımızın da ileriye dönük alacağımız kararlardan geniş ölçüde yararlanacaklarının sanıyorum. Kurucu Başkan olarak katılımcıların tamamına şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.