web analytics

Acentalar TÜRSAB sayesinde Anadolu’yu tanıyor

Acentalar TÜRSAB sayesinde Anadolu’yu tanıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Bölge Temsil Kurulları aracılığıyla iç turizmdeki hareketliliği artırmak, acentalar arası iletişimi güçlendirmek ve yeni destinasyonlar oluşturmak için düzenlediği tanıtım ve keşif gezilerine devam ediyor.

TÜRSAB GAP ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulları, seyahat acentalarına yeni iş imkanları oluşturmak, bölgeler arasındaki tanıtımı sağlamak amacıyla, Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren acentalardan sonra, Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu’na bağlı acentaları da Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne davet etti. Tanıtım gezisine TÜRSAB Çanakkale-Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik ile beraber Çanakkale ve Balıkesir’de faaliyet gösteren 35 seyahat acentası temsilcisi katıldı.

TÜRSAB GAP BTK Başkanı Soner Bacaksız ve Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl’ın ev sahipliğinde 11 Kasım’da başlayan ziyaretin ilk durağı Gaziantep oldu. Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayan tanıtım gezisinde; kentin tarihi ve turistik noktaları ziyaret edildi. Seyahat acentası temsilcilerine kentin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yapıldı.Geziye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey ve Kültür Turizm Daire Başkanı Oya Alpay katıldı.

Tanıtım gezisinin ikinci durağı Şanlıurfa’ydı. Seyahat acentası temsilcileri Halfeti’de tekne turu yaptı. Sular altında kalan Savaşan Köyü’nü gezen katılımcılar gezi boyunca şehrin yöresel lezzetlerini de tattı.  Gezi kapsamında, Türkiye’nin en büyük müzesi olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe ziyaret edildi.

Bölgeler arasındaki tanıtımı güçlendirmeyi amaçlayan gezi; Mardin turuyla devam etti. Seyahat acentası temsilcileri, Süryanilerin en önemli kutsal mekanlarından Deyrulzefaran Manastırı’nın yanısıra, eski Mardin evleri, Ulu Camii ve Eski Postane Binası’nı gezdi.

GAP tanıtım gesizinin son adresi Diyarbakır oldu. Katılımcılar Diyarbakır Ulu Camii, Zerzevan Kalesi, Hasanpaşa Hanı, Dört Ayaklı Minare ve Sülüklü Han gibi kentin simgesel yapılarını görme fırsatı buldu.

Bölgeler arası tanıtım gezilerinin önemine dikkat çeken TÜRSAB GAP BTK Başkanı Soner Bacaksız; “TÜRSAB’ın bölgeler arası tanıtım faaliyetleri kapsamında bölgemizde ilk olarak 1 – 4 Ekim tarihleri arasında Trakya’dan gelen 25 acentamızı ağırladık. Bugün ise Çanakkale ve Balıkesir’den gelen 35 acentamızı ağırlıyoruz. Bölgedeki tanıtım faaliyetlerinin Şanlıurfa ve Gaziantep ayağını GAP BTK olarak biz organize ediyoruz. Tanıtım gezilerimizin amacı, bölgeler arası iletişimi artırmak ve farklı bölgelerden gelen meslektaşlarımızın buradaki acentalarımızla iş birliği yapmasını sağlamak. Bu faaliyetlerin bölge turizmi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu tanıtım faaliyetlerinin artarak devam etmesini diliyoruz. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen TÜRSAB Genel Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya’ya teşekkür ediyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerinin karşılığını fazlasıyla alacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

Info gezisine katılan Acentalara Diyarbakır ve Mardin’de Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl ev sahipliği yaptı. Bölgenin turizm potansiyeline dikkat çeken Akyıl; “TÜRSAB Genel Merkezi çok güzel bir proje üretti. Türkiye genelindeki acentalar için görmedikleri bölgelere gezi programları düzenledi. Biz de bu proje kapsamında Çanakkale-Körfez BTK ile gelen acentalarımıza bölgemizi tanıtma fırsatı bulduk. Daha önce de Trakya’da faaliyet gösteren meslektaşlarımızı ağırlamıştık.  Bu geziler bölge turizminin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Gelen acentalarımızın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne karşı ön yargılarını kırdığını görüyoruz. Acentalarımız bölgemizi kendileri gezerek, müşterilerine doğru rotaları sunabilecek. Bu çalışma sonrasında bölgemize 600 tur operatörü gelecek” dedi.

Keşif gezilerinin bölge turizmine büyük katkı sağladığını vurgulayan Çanakkale-Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik ise; “Çanakkale’de Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik ciddi bir potansiyel var. Bölgeye talep her geçen yıl artarak devam ediyor. Seyahat acentalarımız müşterilerini götürecekleri rotaları bilmeliler ki daha iyi hizmet verebilsinler. Bu gezi sayesinde, GAP bölgesinde faaliyet gösteren acentalarımızla da tanışarak iletişimimizi güçlendirdik. Acentalarımızla birlikte “TÜRSAB Rota” projesini de değerlendirdik. Projenin iç pazar ve acentalar için çok iyi bir sonuca ulaşacağı konusunda hem fikir olduk. Bu geziden büyük verim alacağımızı düşünüyorum. TÜRSAB Başkanımıza, bölge başkanlarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür edİyorum” dedi.