web analytics

Buhara’ya Charter uçuşları başladı

Buhara’ya Charter uçuşları başladı

İstanbul ile Özbekistan’ın Buhara şehri  arasında Charter uçuşları başladı. Buhara’ya ilk turistik charter hat açılışına; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Diyanet işleri Başkan müşaviri Haydar Bekiroğlu, AtlasGlobal Havayolları Genel Koordinatörü Orhan Sancar, Türkiye’de faaliyet gösteren Hac&Umre ve inanç turu organize eden acente sahiplerinin yanı sıra ilk uçakla gelen Türk turist grupları yer aldı.

Heyeti Buhara^nın turizmden sorumlu Vali yardımcısı Batır Şehriyarov, Buhara Belediye Başkanı Kerim Kemalov ve Turizm İl Müdürü Furkat Hacayev  alanda karşılayarak protokol konuklarına çapan giydirdiler.

Charter uçuşların Özbekistan genel koordinatörü İhsan Kurt ve yerel hizmetlerden sorumlu genel müdür Mansur Zakirov, yıllardır Türkiye’den misafirleri ağırladıklarını lakin uçuşun direk Buhara’ya gerçekleşmesinin hem yolcular, hem tur süresi hem de maliyetler açısından çok iyi olduğunu dile getirerek karşılıklı turizmin gelişmesine turistik charter uçuşlarının ciddi bir ivme kazandıracağını söylediler.

Buhara turistik charter uçuşlarını Türkiyede koordine eden, Özbekistan Büyükelçiliği Turizm danışmanı ve Üçbey turizm Yönetim kurulu başkanı H.Hulusi Gülseren ise uçuşların sezonda haftada 2 frekans olarak devam edeceğini ayrıca talep olması halinde Hiva uçuşlarını da ilerde başlatmak istediklerini sözlerine ekledi.