web analytics

İtalya ve Türkiye gastroekonomi & gastroturizm işbirliği

İtalya ve Türkiye gastroekonomi & gastroturizm işbirliği

İtalya ve Türkiye arasında gastroekonomi ve gastroturizm alanında kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi için ilk adım İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani Ve Accademia Italiana della Cucina Istanbul Başkanı Dilek Bil ev sahipliğinde 17 Eylül de düzenlenen etkinlikte dünyaca ünlü Şef Beccaro nun katılımı ile Venedik Sarayı’nda atılmıştı.

Bu adımların ikincisi bugün aramızda olan ünlü İtalyan şef Tommaso Sanguedolce imzalı ‘’İstanbul’da Puglia Lezzetleri’’ sunumuyla Puglia bölgesinin özel tatları ve gastronomi geleneğine odaklanarak İtalyan mutfağının önde gelen özelliklerini tanıtımıyla atılmış oldu.

Etkinliklerin gerçekleştiği  18-22 Kasım haftası ayrıca tüm dünyada aynı anda ‘’IV. Settimana della Cucina Italiana nel Mondo’’ yani “4. Uluslararası İtalyan Mutfağı Haftası” olarak kutlanmakta.

Castello di Ugento ‘nun Executive şefi ve Puglia Culinary Center eğitmeni olan Şef Tommaso Sanguedolce da İstanbul ziyareti sırasında dün MSA (Mutfak Sanatları Akademisi) ‘da verdiği eğitim ile iki ayrı seansta 170 kadar öğrenciye show cooking eşliğinde bir konferans düzenlendi.

İtalyan gıda-tarım sektörü ve kaliteli mutfağını yurtdışında tanıtmayı ve yapılacak işbirlikleri ile ülkeler arası ticareti arttırmayı amaçlayan program, İtalya Ankara Büyükelçisi ve İtalyan gastronomi geleneğini korumayı amaçlayan Massimo Gaiani ve Accademia Italiana della Cucina (İtalyan Mutfak Akademisi) kültür derneği Başkanı Dilek Bil tarafından düzenleniyor.

İtalya hem turizmde hem de önemli bir kolu olan Gastronomide ciddi bir tecrübe ve birikime sahip olmasında 1953 de kurulan ve Italyan Kültür Bakanlığına bağlı, Accademia Italiana della Cucina ağı içerisindeki en büyük delegasyon olan “ Istanbul Delegation of Accademia Italiana della Cucina” nın payı çok büyük. Türkiye Delegasyonunun Başkanlığını Dilek Bil’in yaptığı Accademia Italiana della Cucina (İtalyan Mutfak Akademisi) kültür derneği nin ana hedefi de bu başarı ve birikimin Türkiye ile paylaşılarak Türk turizmine, dolayısyla Türk ekonomisine katkıda bulunmaktır.

Büyükelçi Massimo Gaiani yaptığı konuşmada

“İçinde bulunduğumuz Venedik sarayı Hem Çok uzun hem de köklü ilişkilere sahip iki ülkenin tarihini yansıtması açısından hem de bugün iklim değişikliğinin neden olduğu olumsuz durumu yansıtması açısından önemli. Italya ve Türkiye açısından turizm ve yeme içme konusunda başlattığımız iş birliğinin Her iki ülke açısından da turizim ve ticaretin gelişmesi açısından çok olumlu etkisi olacağını düşünüyorum” dedi.

35 yıllık kurumsal ve girişimcilik tecrübesine sahip olan  Kagider eski başkanı Dilek Bil , sürdürülebilirlik konusunda yaptığı çalışmalarla Türk iş dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Dilek Bil konuşmasında

“Çağdaş bir Türk kadını olarak Bankacılık ve iletişim konusundaki birikiminin ve  sivil toplum çalışmalarının sürdürülebilir kalkınma odaklı olduğunu söyleyerek ; ikili ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde katkıda bulunması açısından “ Istanbul Delegation of Accademia Italiana della Cucina” çatısı altında çalışmaktan çok mutlu olduğunu ayrıca bu çalışmaların güçlenerek devam edeceğini” belirtti.