web analytics

Resort Turizm Kongresi Antalya’da başladı

Resort Turizm Kongresi Antalya’da başladı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen Uluslararası 9. Resort Turizm Kongresi, Antalya-Belek’te yer alan NEST Kongre ve Fuar Merkezi’nde başladı.

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı Türkiye turizmini değerlendirdikten sonra “ Bütün sıkıntılara rağmen Dünya turizminde 6. sıradayız. Türkiye bir turizm ülkesidir. Devletimize ve sektörümüze inancımız tamdır. Bu inanç kırılmamalı. Sektörümüz 2020 yılında her ne yapılacaksa koruma ve kullanma dengesi içinde yapılmalı.”dedi.

Açılışta söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turist sayısında belli bir orana geldik. Ancak bundan sonra geliri artırmak için çalışmalıyız. Geçen sene 29.5 milyar doları yakaladık. Bu sene ise 34 milyar doları yakalayacağız. Kişi başı gecelik gelire konsantre olmalıyız” dedi.

Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Rewe Group’un CEO’su Sören Hartmann,  “Türkiye geri döndü. Buna şüphe yok. Turizm endüstrisi için çok iyi çalıştınız. Türkiye bütün bölgelerde başarılı oldu. Bu şu anlama geldi: Türk turizmine güven geldi. Bunun sebebi nedir? Bizim iyi bir ürünümüz var. Bu ürün çok kaliteli. İçinde hizmet var. Tesisleriniz çok güzel. Ucuz değil ama uygun fiyatlar sunuyorsunuz. Siz konaklama sektöründe en iyilerden birisiniz. İnsanları çok iyi ağırlıyorsunuz. Çok güzel bir ülkeniz var. Artık talep geri geldi. Kimi ülkelerde güvenlikten dolayı talep yok. Güven seyahat için çok önemli. 2019’da sorunlu bir yıldı. 2020 pozitif bir yıl olacak. Türkiye için iyi gelişmeler olacak. İki şey öğreneceğiz. Kimler en iyi ortaklardır, ikinci olarak geleceğimiz için düşünüp sürdürülebilirliğin en iyi şey olduğunu göreceğiz” dedi.

Bir diğer konuşmacı Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ekonomik gelişmeleri ve turizme yansımasını anlattı ve “Türkiye’nin petrolü turizmdir. Turizmde markalaşmamız lazım. Marka olarak pazarlayabileceğimiz markalarımızın olması lazım. Destinasyonları satmalıyız” dedi.

Kongrede konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “THY olarak kriz döneminde Türkiye, Antalya ve turizmcimizi yalnız bırakmadık. Uçak firmaları Mısır turizmine katkıda bulunmaya çalışırlarken biz kriz döneminde kapasite artırdık. Yüzde 56’ya çıkardık pazar payımızı. Türkiye, Antalya ve turizmcimizi yalnız bırakmadık ve şu anda rekorlar kırıyoruz” dedi.