web analytics

Rodos’tan başlayıp Türkiye’ye uzanan bir başarı hikayesi

Rodos’tan başlayıp Türkiye’ye uzanan bir başarı hikayesi

Turizmin pek fazla tanınmayan ama ülkemize kazandırdığı  turist sayısı ve dövizle ülke dışında haklı bir bilinirliğe sahip olan bir mütevazı insanın hikayesinin öznesidir Mehmet Bastıyalı.

Mehmet Bastıyalı1969 yılllarında Rodos’ta başlayan,1975 yılından itibaren Türkiye’de devam eden ve bugüne kadar gelen başarılı bir iş ortaklığının “YAŞAM BOYU ÖDÜLÜ”, 29 Kasım 2019 tarihinde  İsveç’in başkenti Stockholm’de , İskandinavya’nın en büyük tur operatörlüğü olan Ving,Spies,Tjaereborg  Grubu   tarafından Türkiye’de BASTIYALI TURİZM  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BASTIYALI’ya verildi.

Rodos’ta ilk öğrenimini Türk okullarında, orta ve liseyi ise Yunan okullarında tamamladıktan sonra, aldığı  bursla Ankara üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan  Mehmet Bastıyalı, daha sonra Rodos’a dönerek Mart 1969’da SPİES tur operatörünün temsilciliği ile turizme atılmış 1974’e kadar çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra Türkiye’ye göç ederek 1975’te TJAEREBORG ve  ardından 1976 itibariyle de VING tur operatörünü temsil etmeye başlamıştır.Bugün hala iş ortaklığı ve partnerliğini yaptığı Ving/Spies/Tjaereborg ailesinin Türkiye ayağı olarak sayısız İskandinav turistini ve milyonlarca döviz girdisini ülkemize kazandırmış ve kazandırmaya devam etmektedir.

Mehmet Bastiyali odul

Seyahat acenteliği yanında konaklama sektöründe de yatırımları olan Mehmet Bastıyalı, Çeşme,Marmaris,Bodrum,Antalya,Side  ve Alanya gibi turizm bölgelerimize getirdiği İskandinav turist  sayısının her yıl artması,gelen turistlere verilen yer hizmetleri ve konaklama hizmetlerindeki kalitede yatmaktadır. Bu sektörlerdeki istihdam sayısı ve çalışanların mutluluğu,turizm sektörümüzün eksikliği olan kaliteli turistleri ülkeye kazandırma başarısında Bastıyalı turizmin güzel bir  örnek olmasını diliyoruz.  (Mehmet Kaynak)