web analytics

Uluslararası “Maraton İzmir” geliyor

Uluslararası “Maraton İzmir” geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Taraftarın Sesi” programında Hakan Taşyaran’ın sorularını yanıtladı. Yılın en uzun gecesinde Üçkuyular Vapur İskelesi’nden başlayacak ve Gündoğdu Meydanı’nda sona erecek, Başkan Tunç Soyer’in de katılacağı halk koşusunun detaylarını aktaran Orhunbilge, asıl hedeflerinin “Maraton İzmir” ismiyle uluslararası bir maraton düzenlemek olduğunu bildirdi. İzmir’de spor anlamında belediye olarak yaptıkları çalışmaları paylaşan Hakan Orhunbilge, profesyonel ve amatör kulüplere desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Bu akşam düzenlenecek “En uzun gecede en uzun koşu” etkinliğinin profesyonel olmadığından bahseden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Burada amaç, yarışmaktan ziyade yaklaşık olarak 10 kilometrelik koşuyu tamamlamak. Aslında hedefimiz İzmir’de bir maraton organize etmek, bunun çalışmalarını başlattık. Takdir edersiniz ki öncelikle insanların bu koşulara alışması lazım. İzmir’de cumartesi günü saat 21.00’de insanları evinden çıkarmak çok kolay değil. Bu akşamki maratonu ilk adım olarak görüyoruz. Planladığımız İzmir Maratonu öncesinde bunun gibi 3-4 koşumuz daha olacak. Böylece İzmirlinin koşulara konsantre olmasını sağlayarak, düzenleyeceğimiz büyük maratona katılımın zirvede olmasını istiyoruz. 9 Eylül’de düzenlediğimiz yarı maratona bin 700 kişi katıldı. İzmir ölçeğinde düşündüğümüzde bu sayı yeterli değil. Bu akşam yapacağımız gibi eğlenceli koşularla işi daha profesyonel noktaya taşımak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrasya Maratonu gibi “Maraton İzmir” adı altında büyük bir organizasyon düzenlemenin en önemli hedefleri arasında yer aldığını söyleyen Hakan Orhunbilge, “Biz bunu yapacağız, hiç şüpheniz olmasın. İstanbul farklı bir örnek ama Antalya’da düzenlenen Runatolia’yı geçmeyi amaçlıyoruz. Coğrafi olarak da turizm potansiyeli olarak da bizim de avantajlarımız var. Antalya’yı geçmemek için hiçbir sebebimiz yok. Biz buna inanıyoruz. Öyle bir organizasyon yapacağız ki birkaç sene içerisinde Avrasya’dan sonra İzmir Maratonu anılacak. Tercih edilen bir maraton haline gelmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.