web analytics

Çinli Şubat’ta Kapadokya’ya gelmiyor

Çinli Şubat’ta Kapadokya’ya gelmiyor

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine gelen Çinli turist sayısında geçen yıl bu aya oranla, ülkelerinde görülen ‘coronavirüs’ nedeniyle düşüş yaşandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Temsil Kurumu Başkanı Talip Aldemir, “Umudumuz bir an önce bu tehlikeli virüse karşı bir aşının geliştirilerek, bu tehlikenin ortadan kalkmasıdır” dedi.

Çin’de Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve öldürücü özelliklere sahip ‘coronavirüs’ nedeniyle bu ülkedeki tedbirler artarak, devam ediyor. Virüsün diğer ülkelere yayılmasını engellemek amacıyla, Çin’den yurt dışına yönelik turlar iptal edildi. Wuhan-İstanbul seferlerinin de iptal edilmesiyle, Nevşehir’deki Çinli turist sayısında geçen yıl bu aya oranla düşüş yaşanıyor. Şubat ayı için Kapadokya bölgesine gelmeyi planlayan Çinli turistler de, virüs nedeniyle  rezervasyonlarını iptal ettirdi.

Çin’in Vuhan kentinden çıkan Koronavirüsü’nün hızla yayılması nedeniyle Çin Hükümeti şehri karantina altına alsa da virüsün yayılmasına engel olamadı.

Çin Yeni Yılı olması nedeniyle milyonlarca Çinli’nin dünyanın farklı noktalarına tatile gitmesi, virüsün farklı bölgelerde de görülmesine neden oldu. ABD, Avrupa, Asya’da da görülen virüsün dünyaya yayılmasından endişe edilirken Çin Hükümeti dün yeni bir karara imza attı. Bu karara göre Çin’den yurtdışına yönelik tüm turlar iptal edildi.

Avrupa, ABD, Asya, Afrika dahil her kıtaya yönelik turları yasaklayan hükümet, virüsün yayılmasını önlemeye çalışıyor. Kararla Çinli turistler 27 Ocak’tan itibaren 1 ay boyunca yurtdışına çıkmayacak. Virüs için tedavi bulunamazsa karar bir ay daha uzatılacak.Kararla birlikte şubat ayında Türkiye turları da iptal edildi. Şubatta 30 bin Çinli bekleyen turizmciler, karardan en çok Kapadokya bölgesinin etkileneceğini belirtiyor. İptal kararıyla yaklaşık 30 milyon dolarlık bir zararın oluşacağını anlatan turizmciler, bu durumun olağanüstü hal kapsamına girmesinden dolayı Çin Hükümeti’nin zararı ödemeyeceğini anlatıyor.