web analytics

İBB Adalar’daki fayton işini üstleniyor

İBB Adalar’daki fayton işini üstleniyor

Geçen yıl aralık ayında İstanbul Adalar’daki yüzlerce atın yakalandıkları ruam hastalığı sonrası itlaf edilmesiyle büyüyen fayton krizi çözülmek üzere.

İstanbul Büyükşehir Belediye Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü fayton taşımacılığı hakkında hazırladığı rapor doğrultusunda her yıl ortalama 400 atın öldüğü ve atların 20-25 yıl olan ömrünün iki yıla kadar düştüğü belirledi.

1378 attan 81’inde ruam hastalığı çıktığı, insan ve hayvanlara bulaşma riski taşıması nedeniyle Adalar’da atların faytonlara koşulmasının 3 ay süreyle durdurulmasına karar verilmesi sonrası Adalar Belediyesi tarafından tescil edilmiş taşımacılık faaliyetlerinde kullanılan araçlar ile toplam 277 adet tescilli fayton plakasının 250 bin TL bedel ile İBB Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü tarafından satın alınmasına karar verildi.

Atların adedinin 4 bin TL bedelle Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından satın alınması ve ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçla yapılması için karar alınmak üzere İBB Meclisi’ne havale edildi. Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı teklif komisyonlar tarafından uygun bulundu. Karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüyor. (Sözcü)