web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

İnanamayacaksınız ama tamamı doğru

İnanamayacaksınız ama tamamı doğru

Yeni havalimanında yöneticileri para kazanmak için kendileri karşılama hizmeti verecekleri bir sistem kurmuşlar. Kurarlar !, kimsenin diyeceği bir şey yok,ama hiç kimseyi bu servisi benden alacaksın, yoksa kimseyi sana karşılatmam, ne haliniz varsa görün! !! deme hakkı Teksas ringolarında bile yokken bu beyler yolcu karşılamak için minik bir pankart açtırmıyor, görüntü kirliliği yaratıyor diye isim veya işaret içeren tabelaları tutturmuyor, hatta yolcusunun kendisini tanıması için tek tip t-shirt giymeye kalktığında da güvenlik marifetiyle gözaltına alınıp t-shirt’ü çıkarttırılıyor ise, yani kıyafet özgürlüğüne de kanunsuzca saldırılıyorsa, müdahale ediliyorsa , turisti karşılama görevini yürüten hepsi bir seyahat acentasında çalışan konularinda egitimli ,dil bilir, belgeli ,TURSAB kimlik kartı sahibi sigortalı elemanlarımız acaba”Çarşaf” giymiş olsaydı, havalanı yetkilileri ve o güvenlik görevlileri ne yapabileceklerdi?

Eğer bu konuda Yeni İstanbul havalimanında güvenlik sorunu var! diyerek bu kararı aldırtanlar ve alan kamu görevlileri konu uluslararası basında “Türkiye’de turist girişinin en yoğun olduğu Istanbul Yeni hava limanında güvenlik kaygisi var havaalaninda bu konuda bazı tedbirler alınıyor ” diye yazar ve tv ler de söylerse acaba yetkililer , Bakanlığımız, Vali bey ne diyecekler? Ya da “Seyahat acentaları hanutcu, dikkat edin .. ” babında yabancı basında bir haber çıkarsa kim temizleyecek bu yapılan ithamı? Satın Bakanımız da bazı seyahat acentalarının hanutculuk yaptığını anlatmış Eger böyle ise Seyahat acentalarını denetlemekle yetkili Bakanlığımız neden gereğini yapmıyor diye sornazlar mı?

Havaalanı personelinin Acenta personeline yonelik davranışları kayıt altına alınıp kimlerin nasıl itilip kakıldığının, mesleğimizin nasıl devletin Valisinin de katkısıyla yerle bir edilip ayaklar altına alındığının kayıtları elden ele dolaşıyor.Bu davranışa muhatap olmaktan utanıyorum.

Sebep olanlarda acaba biraz haya ve utanma var mı? Kışın bu döneminde yurt dışından gelen yabancı misafirimizi çıkışından 45 dakika sonra bulabildik.

Ben bu duruma düşürdüğüm misafirimizin önünde utandım. Sebep olanlar acaba böyle bir duyguya sahip mi?
Tüketicinin satın aldığı bir hizmete erişmesine engel olan hava alanı yönetimi bunu mahkemede acaba nasıl savunacak?

Hava alanında karşılama hizmeti alıp transfer parasını ödeyen yabancının bu hizmete ulaşmasına engel olmak tüketici hakları açısından suçtur, tazminat ödemeyi gerektirir.

Bu işi Allaha değil kamuoyu bilgisine ve hukuka ileteceğiz. Bakanlığımızın duruma ivedilikle el koyup içine düştüğümüz bu hazin durumu ve ülkenin turizm itibarına büyük darbe vuracağı kaçınılmaz olan “güvenlik”gibi gerekçenin altında neyin yattığın kamuoyuna açıklaması elzemdir.

Deniz Tüfekçi