web analytics

17. Connect 2020 görüşleri

17. Connect 2020 görüşleri

Fraport TAV Antalya Havalimanı ev sahipliğinde 19-21 Şubat tarihleri arasında Antalya Belek Susesi Luxury Resort otelde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Connect 2020 Antalya Rota Geliştirme Forumuna katılan AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler Birliği) Başkanı Erkan Yağcı, Forumu ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Antalya’nın sadece yaz destinasyonu değil de aynı zamanda kış destinasyonu olması yönünde çalışmalar yapıyoruz!

“Şu an Antalya’da çok önemli bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Connect 2020 Antalya Rota Geliştirme Forumu için özellikle Antalya’nın seçilmesi çok önemli. Çünkü Avrupa’da uçan ya da bölgemizde uçan havayollarının buluştuğu bir organizasyon. 600 den fazla katılımcı yer alıyor. Fraport TAV Havaalanına bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Antalya’nın sadece yaz destinasyonu değil de aynı zamanda kış destinasyonu olması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada tanıtılmasını istiyoruz. Bu organizasyon da havayolu firmalarının Antalya’yı keşfetmeleri için de bir aracı olduğu için burada organizasyonu hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum”

“Özellikle Antalya’ya uçmayan havayollarının geldiğini gördük. Özellikle biz Antalya’nın neden bir turizm şehri olduğunu anlatıyoruz. Antalya’nın turizmin Başkenti olduğunu söylüyoruz. Geçen yıl buraya 16 milyon insan geldi. 2020 yılında daha fazla misafiri ağırlayacağız Antalya’da. Antalya’nın bir turistik şehir olarak güçlü yanlarını anlattık. Antalya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlattık. Elbette övünç duyduğumuz otellerimiz, hizmet kalitemiz bunlardan bahsettik”

“2019 yılını Antalya turizmi açısından % 17 büyüme ile kapattık. 16 milyon yabancı sayısına ulaştık. Artık önemli olan 2020 yılı. 2020 yılında 16 milyonun üzerine çıkmak, bunu yaparken de gelirleri arttırma hedefimiz var. Biliyorsunuz Türkiye turizmi geliri hedefi 40 milyar dolar civarında. 34 milyardan 40 milyar dolara çıkarma noktasında Antalya2nın da üzerine görev düşüyor. Bu sene gelirlerimiz %10-15 seviyesinde arttırmamız lazım. Yani biz hem turist sayısını arttırırken, turizm gelirlerimizi de artırmamız gereken bir yıla girdik”

Rusya’da yakaladığımız başarı büyüme ivmesini bu sene Avrupa’da da yakalamayı planlıyoruz!

“Antalya’ya geçen yıl 5.5 milyon Rus turist geldi. Türkiye’de bu rakam 7 milyondu. Almanya’ya bakarsak Türkiye’ye 5 milyon Alman turist geldi. Bunun iki milyon 600 bini Antalya’ya geldi. dolayısı iki kaynak Pazar hem Türkiye hem de Antalya için önemli. Her iki pazarda da bu yıl büyüme hedefimiz var. Özellikle Avrupa pazarı çok önemli. Rusya’da çok büyük bir büyüme kaydettik. Ama Avrupa’daki büyümeyi daha ileriye götürmemiz ve sürdürebilmemiz lazım. İngiltere, Hollanda, Belçika gibi ülkelerin hepsinde ciddi bir büyüme kaydetmemiz lazım. Rusya’da yakaladığımız başarı büyüme ivmesini bu sene Avrupa’da da yakalamayı planlıyoruz”

“Hollanda, Belçika gibi fuarlara katıldık. İç Pazar fuarımız vardı. Fuarların hepsinde erken rezervasyonlarda çift haneli büyüme olduğunu ön gördük.  Ama erken rezervasyon olduğu dönem ocak-Şubat ve Mart ayları. Önümüzde çok Almanya’da Berlin de önemli bir fuarımız var.Oradan alacağımız verilere de göre sezon şekillenecek. Ama genel verileri almak için mart sonuna kadar beklememiz gerekecek. Şu anda operatörden, operatöre göre değişen bir durum var.İlk aldığımız verilerde tüm pazarlarda büyüme olduğunu görüyoruz”

“Özellikle Corona virüsü şu an için Çin coğrafyasını etkileyecek noktada. Elbette Türkiye için Çin pazarının önemli olduğu alt destinasyonlar da var. Ama bunun için bu seviyede yorum yapmak çok erken. Türkiye bir turizm ülkesi Ülkemizdeki turizm sektörüne de güveniyoruz” (Halil Öncü)