web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

“Başkan İmamoğlu istediği zaman beni arayabilir”

“Başkan İmamoğlu istediği zaman beni arayabilir”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi ile ilgili olarak Galata Kulesi’nin Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin bir parçası olduğunu dile getirdi. Buradaki binaların tamamının Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ona bağlı kurumlara ait olduğuna işaret eden Bakan Ersoy, Galata Kulesi’nin mülkiyetinin de Vakıflar Genel Müdürlüğünde bulunduğunu belirtti.” Bu projeye karşı çıkıp dava konusu etmek bana çok mantıklı gelmiyor. Başkan İmamoğlu istediği zaman beni arayabilir”dedi

 

Bakan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için özellikle Büyükşehir Belediyesinin vakıflarla sözleşme tarihi bitimi olan 31 Aralık 2019’a kadar bekledik. Buranın işletmesinin devralınmasıyla ilgili aylar önce kendilerine bir bildirimde bulunduk. Ocak ayında tekrar bir bildirimde bulunduk. Sürpriz, durup dururken çıkmış bir şey değil. Galata Kulesi Projesi bir işletme projesi değil, basit bir işletme projesi olarak algılanıyor. Orayı sık sık tebdili kıyafet ile geziyorum, açıkçası işletmesini de pek beğenmiyorum. İçinde çakma sultan kıyafetleriyle resim çekilmesi gibi bizim İstanbul için istemediğimiz görüntüler var. Kafeterya işletmesi olsun, binanın işletmesi olsun, İstanbul’a ve çağımız turizmine uygun bir işletme mantığı orada yok. Ama bizim projemiz bir işletme projesi değil. Amacımız işletmeyi devralırken esas meydanı eski, canlı ortamına kavuşturmak. O meydanın içinde aykırı bir bina var. Hemen o binanın kamulaştırmasına başlayacağız ve o meydanı açacağız, kültür meydanı haline getireceğiz.”

 

Bakan Ersoy, şunları kaydetti: “Bu, İstanbul için çok çok iyi, çok faydalı bir proje. Bu projeye karşı çıkıp dava konusu etmek bana çok mantıklı gelmiyor. İstanbul açısından iyi bir proje. Burada yaptığımız, bütün binaları sadece kültür ve sanat amaçlı ve İstanbul için yapıyoruz. Unutmamalıyız ki bizim de Bakanlık olarak hem İstanbul’a hem de İstanbul halkına karşı sorumluluklarımız var. Elimizdeki kaynaklarla ısrarlı şekilde bu bölgelere yatırım yapıp, bir an önce yarım kalmış projeleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim Başkan İmamoğlu ile herhangi bir iletişim sıkıntımız yok, kendisi istediği zaman beni arayabiliyor. Her seferinde de en kısa sürede kendisine dönüyorum. İsteyen belediye başkanı, turizm bölgelerinde olsun diğer bölgelerde olsun, benden çok rahat randevu alabiliyorlar. Buna CHP belediyeleri de dahil.”