web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

İzmir’in ilk “Enduro” festivali

İzmir’in ilk “Enduro” festivali

Bisikletin başkenti olma yolunda ilerleyen İzmir, ilk kez bir Enduro MTB festivaline ev sahipliği yapacak. Yurtdışından ve Türkiye’den adrenalin tutkunlarını ağırlayacak festivalde heyecan dorukta olacak.

Sakin Ev ve Muğla Dağ Bisikleti (MTB) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin birlikte yürüttüğü organizasyonda İzmir’in ilk Enduro MTB Festivali, Balçova’da düzenlenecek. Festival aynı zamanda Yunanistan’ın Midilli, Kos, Leros adalarında düzenlenen ve uluslararası ilgi gören Get2Gether (G2G) Enduro MTB serisinin de başlangıç ayağı olacak. İzmir Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü izinleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 6-8 Mart tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, adrenalin zirve yapacak.

Muğla MTB Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Karakçı, bir süre önce Midilli MTB Derneği ile yapılan görüşme sonrasında, Sakin Ev sahibi Berke İskit ile birlikte G2G Enduro MTB Festival Organizasyon Komitesi’ne seçildiklerini belirterek, “Böylesine önemli bir gelişmeden sonra, büyük ilgi gören serinin bir ayağını İzmir’de düzenleme kararı aldık. Festival dahilindeki bu etkinlik sayesinde, tecrübeli yarışçılar ile bisiklete gönül veren herkesi bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

İzmir’de bisiklet kullanımının giderek yaygınlaşmasının yanında, coğrafi konumu nedeniyle dağ bisikletine olan ilginin de aynı şekilde artığına dikkat çeken Karakçı “Enduro MTB aslında spor ve doğa turizminin lokomotifi konumuna geldi. Dünya genelinde oldukça popüler ve İzmir ise bu alanda büyük bir hazineye sahip. Balçova Terapi Ormanı’nın bir merkez haline gelebilecek potansiyeli var. İşte biz bu potansiyeli ortaya koymak istiyoruz. Her ne kadar parkuru bitirmek için belli bir fiziksel güç ve teknik gerekse de İzmir Enduro MTB Festivali, patika sürüş deneyimi olan herkesin doğada bisikletle eğlenceli bir gün geçirebileceği bir etkinlik olacak” diye konuştu.

Festivale 150’si MTB sürücüsü, 2 bini aşkın bisiklet sevdasının katılımını beklediklerini söyleyen Karakçı, festivalin müzik, dans, çocuklara yönelik denge bisikleti sürüşü gibi eğlenceli etkinliklerle renkleneceğini belirtti. Festival kayıtları ise www.SakinEv.com ve https://www.muglamtb.com internet adresi üzerinden yapılıyor.