web analytics

Kamboçya’ya yanaşan gemide virüs iddiası “fos” çıktı

Kamboçya’ya yanaşan gemide virüs iddiası “fos” çıktı

Kamboçya kıyılarını kapsayan fam tripimiz nedeniyle bugün geldiğimiz ülkenin 3.büyük şehri ve en önemli liman kenti olan Sihanoukville de,  geçen hafta sonundan beri gündemi belirleyen kruvaziyer ‘The Westerdam’  ı görüntüleyip bir kısım yolcular ile görüştük.

Bilindiği gibi COVID-19 virüsü riski nedeniyle Çin’den gelen yolcu gemisi dört ülke tarafından reddedildikten sonra Kamboçya tarafından kabul edildi.  Gemi Japonya, Tayvan, Filipinler ve Tayland ülkelerine sokulmadı. ‘The Westerdam’ adlı geminin operatörü olan Holland America Line yetkilileri 2 bin 200 yolculu gemide, ne yolcularda ne de mürettebatta COVID-19 hastalığının tespit edilmediğini açıkladı.

13 Şubat çarşamba günü Kamboçya Başbakanı ve Turizm Bakanı yapılan tetkiklerde gemide herhangi bir virüse rastlanmadığı için  yanaşmasına izin verildiğini açıkladılar. Gemide 2200 yolcu bulunuyor ve hiçbir virüslü yolcu bulunmuyor. Ülkelerine dönüş  uçak biletlerini  ayralayan yolcular sırayla başkent Phnom Penh havaalanına götürülüyor.

kambocya COVID-19 cruise

Dönüş biletlerini bekleyen yolcular, limana yakın otellere gidip ülkenin güzel plajlara sahip  Sihanoukville’de deniz keyfini çıkartıyorlar. Bizim de konakladığımız şehrin ünlü oteli Sokha Beach Resort plajında karşılaştığımız Hollandalı 4 aile, Kamboçya hükümetine çok teşekkür ettiklerini  ve gemide hiç virüse yakalanmış kimse olmamasına rağmen programda bulunan ülkeleri göremeden yarın Amsterdam’a uçacaklarını açıkladılar.

The Westerdam cruise gemisi seyahatine Singapur’da başlayıp Hong Kong ile devam etmişti. Her iki durakta da salgın vakaları bulunduğu için bir sonraki durak olan Japonya gemiyi kabul etmedi.