web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Karaburun Midilli’ye gemi seferleri istiyor

Karaburun Midilli’ye gemi seferleri istiyor

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ziyaret eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçeden Midilli Adası’na düzenlenecek gemi seferleri ile hem turizmin gelişeceğini hem de terk edilen Rum Köyü Sazak’ın da önemli bir turizm destinasyonu olacağını söyledi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ziyaret ederek, Karaburun ile Midilli arasında gerçekleşmesi düşünülen gemi seferlerini de içeren projesinin ayrıntılarını paylaştı.

Midilli’nin güney kıyıları ile Karaburun’un sadece 20 deniz mili mesafede olduğunu kaydeden Erdoğan, katamaran tipi gemilerle yaklaşık yetmiş dakikalık yolculukla Midilli’nin güneyindeki Plomari kentine ulaşılabildiğini hatırlattı.

Karaburun’da mübadelede terk edilen Rum Köyü Sazak’ın uluslararası turizme kazandırılmasını çok önemsediklerini belirten İlkay Girgin Erdoğan, “Sazak’tan ayrılan Rumlar, Sakız ve Midilli başta olmak üzere Yunanistan’ın farklı coğrafyalarına dağılmışlar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Sazak’ı ‘Kentsel SİT’ ilan ettiğini geçen Aralık ayında kamuoyumuzla paylaşmıştık. Yarım kalan hatıraların simgesi olan bu köyümüzü, tıpkı Fethiye’deki Kayaköy gibi bir çekim merkezine dönüştürme hedefimizde, Midilli ile Karaburun arasında yapılacak gemi seferleri çok önemli işlev yüklenecek. Yunanlı dostlarımız, hem Karaburun’un güzelliklerini tanırken hem de dedelerinin geride bıraktığı hatıralarına tanık olacak” dedi.