web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Siyasi ilişkiler Rusya ile turizmi yine düşürüyor

Siyasi ilişkiler Rusya ile turizmi yine düşürüyor

Düşen uçak ve öldürülen Büyükelçi’den sonra Rusya ile ilgili son siyasi gelişmeler Rus şirketlerin Türkiye’ye tur satışlarını azalttı. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tur satışlarının iki ülke arasındaki gerginliğin artması nedeniyle azaldığını söyledi. Gazetecilere konuşan Lomidze, “Son zamanlarda tur şirketlerinin Türkiye’ye tur satışlarında keskin bir artış vardı, Türkiye satışlarda lider konumdaydı. Ancak Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin artmasının ardından durum değişti” dedi.

Rus turistlerden “Türkiye’ye tur satın alabilir miyiz, güvenli mi ya da turları son anda iptal edebilir miyiz?” gibi soruların geldiğini belirten Lomidze, şu an bunlar için bir önkoşul olmadığını, hiçbir resmi talimat gelmediğini vurguladı.

Sputnik’in haberine göre, yine de Rus turistlerin tercih ettiği noktalar arasında Türkiye’nin eskisi gibi lider konumda olduğunu belirten Lomidze, “Ancak, iki hafta önce gördüğümüz dinamikte bir düşüş oldu. Bunun sebebi koronavirüs değil. İnsanlar dış politika ile ilgili olacakları bekliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Şubat’ta Rusya ve Suriye ordusu’nu İdlib’le ilgili anlaşmaları ihlal etmekle suçladı. Erdoğan, Rus askerlerinin sivillere saldırdığını belirtirken, Moskova suçlamaları reddetti. (Turkrus)