web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Alaçatılı turizmcilerden acil durum çağrısı

Alaçatılı turizmcilerden acil durum çağrısı

Alaçatı Turizm Derneği (ATD), dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını artarken Çeşme Limanı’na İtalya’dan gemi kabul edildiği iddiasının endişeye neden olduğunu belirterek acil müdahale çağrısı yaptı.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Çeşme Ulusoy Limanında görevli personelde covid-19 testinin pozitif çıkması ve karantina uygulamasını hatırlatarak “Çeşme Limanı’na dün gece İtalya’dan gemi kabul edildiği iddia ediliyor. Salgının şu anki merkez üssü durumunda olan İtalya ile gemi ticaretinin devam etmesi bizleri endişelendiriyor” dedi.

Toplum sağlığının tehdit altında olduğu dönemde herhangi bir tedbirsizliğin faturasının çok ağır olacağını devletin tüm yetkililerin ısrarla söylediğini belirten Bayraktaroğlu “Ekonominin çarklarının dönmesi için mal sevkiyatını durdurmanın zorluğunun farkındayız. Ancak insan sağlığı ile ekonomi arasında tercih yapılacaksa önceliğimiz her zaman insan sağlığını korumak olmalıdır” diye konuştu. Bayraktaroğlu, bu sebeple İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri ile gemi ticaretinin geçici bir süre durdurulmasını gerektiğini savunarak “Gemiyle sevk edilen ürünlerin dezenfeksiyonunun sağlanması ve gemi ile liman personelinin sağlığının koruması için alınan önlemlerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Sağlık, Ulaştırma, Ticaret Bakanlığı ile Sağlık ve Bilim Kurulu Başkanlığı’na acil durum çağrısı yaparak konuyla ilgili çalışma yapmalarını bekliyoruz” dedi.