web analytics

Herkes taşın altına elini koymalı

Herkes taşın altına elini koymalı

Dünyanın yaşamış olduğu Coronavirüs krizi sektör olarak Turizmi çok fazla yaraladı.Seyahat edecek kişilerin öncelikle ruh hallerinin olumlu olması ve ekonomik olarak rahat olmaları gerekir. Ülkeler arası uçuş yasaklarının olduğu bu günlerde Devletler gerekli tedbirleri Fiziksel ve Ekonomik olarak zaten alıyorlar. Alınan tedbirler Ekonomik olarak birçok şirketi ve çalışanlarını zor durumda bırakmasın diyede Hükümetler çalışanlara yönelik ciddi finans destekleri sağlamaktalar. Çalışmayan müşteri kabul etmeyen kuruluşlar işletmelerini kapatmadan yaşamlarını sürdürebilmek içinde öncelikle personellerinin iş akitlerini fesh ediyorlar, askıya alıyorlar, ücretsiz izne gönderiyorlar yada maaşlarını yarıya indiriyorlar.

Alınan bu tedbirlerle işletmeler bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye ve tesislerini kapatmamaya çalışıyorlar. Her krizde olduğu gibi bu tür Ekonomik zorluklar maalesef sektör çalışanlarına ve işletmelerine büyük darbe vuruyor ve toparlanması uzun süre alıyor.Ekonomik olarak Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde Devletimiz elinden geleni yapsada Finansal kaynakların azlığı Hükümeti çok zorluyor.Devlet memurlarınında bu sürece katkı vermesi çok önem arz ettiğinden halen çalışan tüm devlet memurlarının maaşlarınında bu süreci atlatırken yarıya indirilmesi Hükümete büyük destek olacak ve Ekonomik yükü sadece Özel sektör üstlenmeyecektir.

Devletimizin bu salgının ilk duyulduğu andan itibaren gösterdiği ve halen uygulamakta olan tedbirlerin çok olumlu olduğunu ve Parti gözetmeksizin herkesin takdirini kazandığıda bir gerçektir. Bireylerin var olabilmesi ve yaşayabilmesi için öncelikle Devletimizin Ekonomik olarak rahatlaması ve kamu kaynaklarının vatandaşlarına aktarılması için herkesin taşın altına elini koyma günü olduğuna inanıyoruz.

Turizm Emekçisi
Sadun Alp