web analytics

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni kısıtlamalar

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni kısıtlamalar

Tüm otobüs seyahatlerinde kısıtlamaya gidildiğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, cumartesi ve pazar günleri balık tutmak, yürümek, koşmak ve spor yapmak da dahil olmak üzere mesire alanlarında, ören yerlerinde, ormanlarda, piknik alanlarında ve sahil kenarlarında yapılacak aktivitelerin yasaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, tüm seyahatlerde otobüs seyahatlerini tamamen kısıtlıyor. İznin dışında otobüs seyahatlerini kısıtlanacak.

Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleriyle ilgili izne bağlı olmadan, mücbir sebep olmadan, emniyet jandarma olacak, zorunlu sebep olmadan sefer yapamayacak.

81 İl Valiliğine korona virüs tedbirleri kapsamında “Park, Mesire, Piknik” alanları ile ilgili yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, 28-29 Mart tarihleri başta olmak üzere virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyette bulunmak yasaklanacak.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası ya da Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.