web analytics

İmamoğlu: İstanbul’da sağlık çalışanlarına 2 bin otel odası

İmamoğlu: İstanbul’da sağlık çalışanlarına 2 bin otel odası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki koronavirüs tedbirleriyle ilgili bu sabah açıklamalarda bulundu. İmamoğlu “Koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanları için İstanbul turizm platformu aracılığı ile şehrimizin 600 otel yöneticisi ile görüştük ve İstanbul’da 2 bin otel odasının tahsis edildiğini ve  Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız” dedi.

İmamoğlu, konuşmasını “İstanbul’da faaliyet gösteren gıda ve perakende zincirleri yöneticileri ile toplantı yaptık. 16 milyon vatandaşın temel gıda temininde hiçbir sıkıntı olmayacak. Lütfen her birimiz sorumlu davranalım ve ihtiyaç fazlası gıda ve hijyen malzemesi stoğu yapmayalım.

Şehrimizin 600 otel yöneticisi ile görüşmeler yaptık. Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız. Bizler İstanbul’da ne yapabiliriz diye belediyelerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bir takım alanları Sağlık Bakanlığımız ile paylaşıyoruz. Kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafelerindeki otellerde korunma konusunda bir anlaşmaya vardık. Toplamda 2 bin odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık.” şeklinde sürdürdü.