web analytics

Rusya’da tüm turlar iptal

Rusya’da tüm turlar iptal

Dünyayı saran koronavirüs salgınının Rusya’da da turizm sektörüne olumsuz etkileri artarak devam ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği, Merkez Bankası’na başvurarak, sigorta şirketlerinin sözleşmeleri uzatmaları konusunda uyarılmasını talep etti.

Talepteki düşüş nedeniyle destinasyon sayısını azaltmak zorunda kalan tur operatörleri, hava yolu şirketlerinin sefer sayılarını azaltması ve sigorta şirketlerinin sözleşme yenilememesi nedeniyle de zor bir süreçten geçiyor.

Rusya’da koronavirüs  yüzünden dış turizm hareketi de fiilen askıya alınıyor. Çoğunluğu sektörün Türkiye kökenli büyüklerinden oluşan tur operatörleri ardı ardına turları iptal ediyor. Anex Tour, Bilio Globus, Pega Touristik şirketleri de 20 Nisan tarihine kadar olan tüm yurt dışı turlarını iptal etti. “TUI Rossiya” şirketi 20 Mart-30 Nisan tarihleri arasındaki tüm turlarını iptal ettiğini açıklayarak müşterilerinden yurt içi turlarını tercih etmelerini önerdi.

Koronavirüsün ilk etkilediği sektörlerden birinin turizm olduğuna dikkat çeken OnlineTour.ru yöneticisi İgor Blinov, “Tüm ofislerimizi kapattık, personellerimiz even çalışıyor. Satışlar tamamen online yapılıyor. Henüz ufuk görünmüyor” dedi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin, sigorta şirketlerinin sözleşmeleri uzatmaması ile ilgili Merkez Bankası’na başvurduğunu belirten Vip Servis şirketi Genel Müdürü Dmitri Gorin, “Şirketlerin 15 Nisanda garanti sunmaları gerekiyor. Tur operatörlerinin sigorta fonlarında 23 milyar ruble var. Rusya’da 25 bin turizm acentesi ve en az 4 bin tur operatörü bulunuyor. Bu nedenle Merkez Bankası’nın yardımını çok önemsiyoruz. Sigorta sözleşmelerinin uzatılması çok önemli, çünkü buna sahip olmayan şirketlerin lisansları iptal edilecek” diye konuştu.

Rusya Tur Operatörleri Birliği, koronavirüs nedeniyle sektörün uğradığı zarar nedeniyle Maliye Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Ulaştırm Bakanlığı’ndan destek talep etmişti.(turkrus)