web analytics

THY‘den boş yan koltuk uygulaması ve bugün uçan kişi sayısı

THY‘den boş yan koltuk uygulaması ve bugün uçan kişi sayısı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs önlemleri doğrultusunda yurtdışı uçuşlarını iptal eden Türk Hava Yolları uçak içinde ‘Yan Koltuk Boş’ uygulaması da yapıyor. THY ile bugün yurt içinde kaç kişinin uçuş yapacağı da belli oldu.

Yeni tip koronavirüs salgını için alınan tedbirler kapsamında iç hatta uçuşlarını azaltan Türk Hava Yolları ile uçmak için 1062 yolcu rezervasyon yaptırdı.

Alınan bilgiye göre, THY, İstanbul Havalimanı’ndan yeniden başladığı iç hat seferlerinde İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca ‘Seyahat İzin Belgesi’ alan yolcularını taşıyor.

Bugün İstanbul Havalimanı’ndan karşılıklı olarak Ankara, Adana, İzmir, Van, Gaziantep, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon seferlerini planlayan THY’ye 1062 yolcunun rezervasyon yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, seyahat izin belgeli yolcuların biletlerini internet ile mobil sistemleri, çağrı merkezi, acentelerle uçuş icra edilen havalimanı satış ofislerinden satın alabileceğini duyurdu.

Üstün, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Seyahat izin belgesine sahip yolcularımız; biletlerini web ve mobil sistemimizden; çağrı merkezimizden; acentelerimizden; uçuş icra edilen havalimanı satış ofislerimizden satın alabilirler” ifadelerini kullandı.

THY’nin bugün planlanan 8 iç hat seferinde toplam 1062 kişinin rezervasyon yaptırdığı öğrenildi. THY bugün Ankara, Adana, İzmir, Van, Gaziantep, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon seferlerini gidiş dönüş olacak şeklinde planladı.