web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

THY’den acentalara ITB – Berlin biletleri için duyuru

THY’den acentalara ITB – Berlin biletleri için duyuru

THY ITB Berlin için kesilen biletler ile ilgili olarak bilet kesen acentalara bir duyuru gönderdi.

İşte bu duyuru;

“Sayın Acentemiz,

Bu bülten ile belirtilen uygulamalar “Uçuş ve Hizmet Aksaklıkları Prosedürü”nde tanımlanan aksaklıkların oluşmadığı seferlere kayıtlı bulunan yolcularımız için geçerlidir. Prosedürde belirtilen aksaklıkların oluştuğu seferlere kayıtlı yolcuların 1 rezervasyon değişikliği ve ücret iade talepleri, prosedürde tanımlanan şekilde karşılanacaktır.

28 Şubat 2020 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için Ortaklığımızın;

1 Mart 2020 – 9 Mart 2020 tarihleri arasındaki TXL seferlerine kayıtlı TR/ECN çıkışlı TXL varışlı münferit ve grup yolcuların işlemleri, ücret kurallarına bakılmaksızın 9 Mart 2020 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması kaydıyla aşağıda belirtilen şartlarda yapılacaktır.

1) Rezervasyon ve Parkur Değişiklikleri:

Rezervasyon ve parkur değişiklikleri varış noktasının aynı IATA bölgesinde olması, talep edilen değişikliğin aynı kabinde olması ve 9 Mart 2020 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması kaydıyla;

Yeni rezervasyonun 31 Mayıs 2020 tarihine kadar olan TK Operating uçuşlara alınması durumunda:

Aynı ücret sınıfında yer olmasına bakılmaksızın ücretsiz yapılacaktır.Yapılan değişiklikler, yolcunun seyahat planını etkiliyorsa, aynı biletteki diğer uçuşlarının aynı kabinde olması kaydıyla aynı ücret sınıfında yer olmasına bakılmaksızın ücretsiz yapılacaktır.

Yeni rezervasyonun 1 Haziran 2020 tarihinden sonraki TK Operating ucuşlara alınması durumunda:

Aynı ücret sınıfında yer olması kaydıyla orijınal biletleme tarihinden itibaren 1 yıl içerisindeki seferlere ceza alınmaksızın yapılacaktır. Aynı ücret sınıfında yer olmaması durumunda değişiklık cezası alınmaksızın oluşacak ücret farkları tahsil edilerek yapılacaktır.

Ortaklığımızın Marketing Carrier olduğu interline uçuşlarda orijınal ücret kuralları doğrultusunda işlem yapılır.

2) İade talepleri:

Ücret iadesi yapılmayacaktır.

A) Hiç Kullanılmamış Biletler İçin: İşlem yapılan tarihten itibaren 1 yıl içerisinde yolcunun talep edeceği yeni seyahatinde kullanılmak üzere”Good For Transportation Only/ Non Ref/Only TK”  ibaresi ile MCO düzenlenecektir.

B) Kısmen Kullanılmış Biletler: Kısmen kullanılmış biletlere mevcut ücret kuralları doğtultusunda işlem yapılacaktır.

3) Bilet süresinin uzatılması:

Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatılabilecektir.

4) Ödemesi yapılmış veya “Garanti Mco” su alınmış grupların rezervasyonlarının (talep halinde) rezervasyon ve parkur değişıklikleri mevcut ücret kuralları kapsamında var olan cezaları gözetilmeksizin yapılacaktır.

5) Bilet değişiklik işlemleri,  Türk Hava Yolları Satış Ofısleri ve  acenteler tarafından yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen uygulamalar çerçevesinde yapılacak değışiklikler bir defa ile sınırlandırılacak olup yolcunun sonraki değişiklık talepleri için, ücret kuralları dahilinde oluşacak ceza ve farklar tahsil edilerek yapılacaktır.

Saygılarımızla “