web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

UBSAD da isteklerini Bakan’a iletti

UBSAD da isteklerini Bakan’a iletti

Uçak bileti satan seyahat acenteleri derneği UBSAD da isteklerini bakana bildirdi ve üyelerini bir açıklamayla bilgilendirdi.

İşte bu açıklama;
“Değerli Meslekdaşlarımız,

Yüzyılımızın en büyük krizini yaşamaktayız.Hayatımızda ilk defa sağlığımızdan endişe ettiğimiz gibi bütün uçuşların durmasıyla havayolları ve seyahat acenteleri olarak tamamen işsiz durumda evden aralıklı çalışma yada tamamen çalışmanın durdurulması gerçeği ile yüzleşmek durumunda kaldık.

Uçak bileti satan seyahat acentelerı derneği UBSAD olarak bu zor günlerimiz için talep ettiğimiz acil kriz paketimiz hakkında 13 mart gunu Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile ilk görüşmemizde istemiş olduğumuz en az yüzde 50 KOSGEB desteği Sayın Ersoy tarafından yüzde 60 ISKUR desteği olarak seyahat acentelerı içinde kabul edilmiştir.Yine isteklerimizden iç hat biletlerindeki hizmet faturalarımızdaki KDV ‘nin yüzde 1 olmasıda sağlanmıştır. Nisan,Mayıs ve Haziran ayları SSK,Muhtasar ödeme ertelemelerimizdede 3 ay muafiyet isteğimiz yerine 6 ay öteleme olarak kabul edilmiştir.

22 mart Pazar gunu olmasına rağmen Sayın Bakanımız derneğimizden tekrar kalan kriz isteklerimizi kendisine vermemizi talep etmiş ve Dernek Başkanımız Sayın Nebil Çelebi bu taleplerimizi Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ivedilikle iletmiştir.Bu talepler;

1-Seyahat acentelerinin mevcut bireysel ve ticari kredi ile ticari kredikartlarının BDDK ile görüşülerek üç ay ötelenmesi .
2- Seyahat acentalarına uzun vadeli, kolaylıkla verilebilir ilk bir yıl geri ödemesiz düşük faizli KGF kredi desteği,
3-Kosgeb’in acentelere vermeyi planladığı destek paketinden istisnasız bütün seyahat acentelerinin faydalandırılması,
4- Seyahat acentalarının tüketici mahkemeleri nezdinde mağdur olmaması için İptal edilen tur ve uçak biletlerinde hizmet bedellerinin düşülerek ücretin iade edilmesinin yasal hale gelmesi .
5– Seyahat Acentalarının SGK,Muhtasar ve vergilerinin Mart ayından başlayarak en az 3ay muafiyet getirilmesi .
6-THY ve diğer havayollarının seyahat acentelerine Mart başından itibaren göndereceği tüm churnig ,sistem ve noshow cezaları gibi debit olarak nitelendirilen tüm cezaların kriz süresince affedilmesi
7- 2018 yılı ile 2020 Türsab Aidatlarından seyahat acentelerinin muaf tutulması
8-Seyahat acentacılığı ve turizm taşımacılığı faaliyetlerinde KDV oranının 2020 ve 2021 de %5 e sonraki yıllarda ise %12 seviyesine çekilmesi
9-Müze ve ören yerlerine yapılan zamların 2021 yılından itibaren uygulamaya başlanılması

Dün Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ,Biz uçak bileti satan seyahat acentelerinin kriz döneminde ekstra borç yükü altında kalmaması için Thy ve Pegasus Havayolları ile görüşerek 6.maddemizin havayolları tarafından kabul edilmesini sağlayarak acentelerin rahatlamasını sağlamıştır.

Diğer maddelerimizin gerçekleşmesi için UBSAD başkanımız Sayın Nebil Çelebi hoşgörü ve diyalog ile Ankara nezdinde uğraşılarını sürdürmektedir.

Bu kötü günümüzde bize sahip çıkan ve destekleyen aynı zamanda meslektaşımız olan değerli bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a a teşekkürü bir borç biliriz.

Saygılarımızla

UBSAD Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği”