web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Bakan’a yanıt var

Bakan’a yanıt var

Sayın Bakanım, söyledikleriniz gerçektende bu işi hiç bilmeyen insanların takdir edeceği cinsten. Ama durumlar maalesef öyle değil.

Konaklama vergisi olmayan gerçekleşmeyen birşeyin vergisini nasıl alacaksınız bunu neden gündeme getiriyorsunuz bunun destek olduğunumu savunuyorsunuz, insanlara ulaşım sorunundan dolayı sokağa çıkma konusunda kısıtlama getiriyorsunuz ama uçağın KDV sini %1 yapıyorsunuz hakikaten şaka gibi.

Devlet arazilerinde otelleri olanların kiralarının ertelendiğini Nisan Mayıs ve Haziran ayı kiralarının diğer aylara ekleneceğini söylüyorsunuz, bu nasıl bir destek neden açık olmayan aylara kira tahakkuk ettiriyorsunuz?

İç pazar acentelerini düşünerek Otellere yapılan ön ödemeleri geri istemeniz normal ama nasıl ödenecek o paralar çoktan harcandı, onları kurtarabilmek için Bankalar otellere kredi verecek ve faizlen otelci bunu geri ödeyecek öylemi?

Sezonun başlayacağı şüpheli, personel alınamıyor mevcut personel %90 İşten çıkarılmasa bile ücretsiz izne gönderildi, askıda olan personel 6-7 aydır maaş alamıyor, otel kiralayanlar, otellerini tadilata sokanlar para harcayanlar kredi kullananlar otellerini açamazlarsa ne yapacaklar ödemelerini nasıl yapacaklar?

Bu konularda açıklama yapılması gerekirken maalesef ön ödeme peşine düşmek, can derdine geçim derdine düşenleri resmen görmemek anlamına geliyor.