web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Covid-19 Gölgesinde Turizm Nasıl Olabilecek

Covid-19 Gölgesinde Turizm Nasıl Olabilecek

Açıkçası geçen hafta bu sezon açılmaz  artık demişken ,son birkaç gün havalarında biraz ısınmasıyla,  denizin insanı çağıran bir tavır takınması , ılık esen rüzgar ve çiçeklerin kokusu kuvvetle hissedilirken ; aniden Italyan arkadaşlarımdan gelmeye başlayan mesajlar  ve şartlar ne olursa olsun gelmek istediklerini görmem , ben de acaba bu noktadan sonra sezon kurtarılabilir mi diye düşünüyorum.

Elbet öncelikli olarak Dışişleri, İçişleri,ve Sağlık Bakanlıklarımızının kararı ile dış işlerimiz karşılıklı olarak farklı ülkelerle  anlaşma sonrası uçuşlara  izin verecek ve Bakanlığımız uygulamayı başlatacak.

Getireceğimiz turistler kadar götüreceğimiz turistlerinde orada sağlıklı şartlarda dolaşabilmesi gerekecek,  bugun ülkemizde düşünülen önlemlerin aynen uçulan ülkelerdede bulunması istenecek.

Bu noktada bir saplama yapmak istiyorum;

Covid 19 ile uğraşan ülkeler  örneğin Çin,İtalya,ve İspanya , bu mücadelenin nasıl yapılmasını gayet iyi biliyorlar, tecrübeliler, bırakın devletlerini vatandaşları da ne yapıp ne yapmamasını öğrendiler ve tecrübeliler.

 Üstelik bu ülkeler açıkça vaka sayılarını değiştirmeden kamuoyu ile paylaştılar.

Evlerini açtılar ,hastahanelerini açtılar dertlerini dünya ile açıkça  paylaştılar.

Bazı ülkeler ise sayılarını düşük tuttular, test sayıları çok düşük, bulaşı miktarı

gerçek nedir bilinmiyor , sağlık organizasyonları hakkında az bilgi sahibiz.

Bu ülkelere uçmayı düşünmek yanlış olabilir, devlet otoriteleri bizim otoritelerimizi yanıltabilirler .

Antalya’lı olduğunu yeni öğrendiğim ( Kendisi Ormanali  – ben Ibradı) meslekdaşım Sayın Turizm Bakanımızın söylediklerinden Avrupayı  geç açacağımızı anlıyorum bu nedenle bu yazıyı yazıyorum  . Turizm ülkeleri olan  İtalya ve İspanya da hazırlık yapıyor.

Onlarda plajları, otelleri, otobüsleri ,uçakları aynen bizim yaptığımız gibi yeniden organize ediyorlar ve en iyisini düşünüyorlar. Tecrübeli ve dürüst bir İtalya ile uçuşlara başlamak ,hem satış, hem hijyen, hemde uzakdoğu uçuşlarına beyond satış olarak çok yardımcı olabilir. Üç aydır evde sıkışan İtalyanlar serbest olunca ülkelerinden uçuş olan destinasyonlara büyük bir satış hızıyla, başta Küba – Dominik- Galapagos ve diğer Güney Amerika ülkelerine dağılacaklar.

Gelmek istedikleri ülkelerden biri de Türkiye. Pandemi süresince İtalyanlar ülkemizi izledi. Sn Cumhurbaskanımızın gönderdiği uçak dolusu yardım takdir gördü, müteşekkir oldular Türkiye ‘ye yaşamak için gelmek isteyen çok İtalyan var , insan hayatına gösterdiğimiz özen , pandemi yönetimi, tv yayınları sosyal medya aracılığı ile tüm Italyada izlendi

Kapadokya, Pamukkale, Efes, Bodrum Mavi Yolculuk. Sektörümüzün bu bölgelerdeki yatırımlarına nefes aldırmak bakımından İtalyan turist öncelikli önemdedir  ama halkımızın sağlığının korunması  daha önemlidir. Bu nedenle virüse karşı bilinçli ülkelerden turist getirilmeli uçuşlara o ülkelerden başlanmalı diyorum.