web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

IATA: “6 ay uçak yolculuğu zor”

IATA: “6 ay uçak yolculuğu zor”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) genel sektreteri Alexandre de Juniac bir basın toplantısı ile Dünya genelinde uçak yolculuklarının son durumunu aktardı.

Juniac konuşmasında IATA Baş Ekonomisti Brian Pearce’ın hazırladığı araştırmadan hareketle Corona virüs’ün neden olduğu krizin tam ortasında olduğumuzu, 314 milyar dolar yolcu geliri kaybı, 25 milyon iş kaybı riskini ve ikinci çeyrek sonunda 61 milyar dolar parasal kayıp yaşadıklarını belirtti.

Juniac yolcuların yaklaşık %60’ı nispeten hızlı bir şekilde seyahat etmeye dönecek. Ancak %40’ı muhtemelen altı ay veya daha fazla bekleyeceklerini söyledi ve yaklaşık %70’i gökyüzüne dönmeden önce finansal durumlarının istikrarlı olduğunu görmek istediklerini söyledi.

Ayrıca hükümetlerden seyahatlerin güvenli olmasını sağlamak için tedbirleri almasını ve güvenlik önlemleri koordineli bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada yurt içi yolcu trafiğinin uluslararası yolcu trafiğine kıyasla daha çabuk açılacağını söylese de tüketici güveninin azalmasından dolayı hızlı bir iyileşme olmayacağını açıkladı.

IATA Baş Ekonomisti Brian Pearce’da araştırmanın sonucunda, “Gelecek altı ay içindeki ekonomik ortamın finansal nedenlerden dolayı uçak seyahatlerine önemli ölçüde geri dönüşü sağlayacak nitelikte olmayacağını öngörüyoruz. Bu nedenle üçüncü çeyrekte gerçekleşmesini beklediğimiz iyileşme nispeten sınırlı olacak” dedi.