web analytics

İzmir Kemeraltı da UNESCO geçici listesinde

İzmir Kemeraltı da UNESCO geçici listesinde

Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesinde ilk adım olan Geçici Liste’ye girme süreci başarıyla tamamlandı. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı, TARKEM ve Kentimiz İzmir Derneği’nin tüm süreci birlikte koordine ettiği Kemeraltı ve çevresinin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesi için hazırlanan ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler’in 27 Mart 2019 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tüm İzmir adına elden ulaştırdığı dosya başvurusu UNESCO tarafından da kabul edildi.

İlk kez 2000’li yılların başında dile getirilen, İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması için geçtiğimiz yıl kentin tüm paydaşları ile çok ciddi bir çalışma yürütülmüştü. İzmir Tarihi Kent Merkezi’ndeki çalışmalar konusunda güç birliği yapan tüm yerel kuruluşlar, bu kez de kültürel mirasın korunması için uluslararası bir adım attı.

İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesiyle ilgili TARKEM Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce yaptığı açıklamada “Tarihi Alan için asıl süreç şimdi başlıyor. Şehrin tüm paydaşlarının şimdi daha da sıkı sıkıya bağlanması gerekiyor. Sıkıntılı süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde bu haber bizi çok sevindirdi. Önümüzde daimi listeye girmek için yaklaşık 3 yıllık bir süreç var. Bu süreç hem bu alana, hem de İzmir’e çok şey katacaktır.” dedi.