web analytics

Korona Sonrasında Yeni Düzen ve Turizm

Korona Sonrasında Yeni Düzen ve Turizm

Dünya tarihinde artık M.Ö. ve M.S. bitecek ve yerini K.Ö. ve K.S alacak gibi gözükmekteyken, İngilizcesinde ilginç bir tekrarla B.C. ve A.C. yine devam edecek gibi durmakta. Ama şurası kesin ki hiçbir şey aynı olmayacak…

Bir kere karantina bitti artık seyahat serbest dendiğinde bile çoğunluk zorunlu olmadıkça uçakta yabancılarla yan yana uçmaktan kaçınacak… Uçaklarda hijyen ve koltuk aralığı önem kazanacak ve ikram ortadan kalkacak. Bu yüzden ilk aşamada evlerden kendini dışarı atanlar, uçağa değil arabalarına atlayıp yakın deniz kıyılarına gidecek. Ama buralarda hangi otelleri seçecek ve oteller nasıl bir yol izleyecek?

Otellerin hijyen garantisi vermeleri ve müşteriyi önceden ikna edecek bir tanıtımı şimdiden düşünmeleri ve hazırlık yapmaları önemli… Havuzlara kuşkuyla bakılacağından kapanacak… Spa aynı şekilde… Ya büfeler? Artık kişiye özel a la kart ama yine de her şey dahil diyen bir adım önde olabilir. Odalarda temizlik ve hijyen garantisinde mesela odamdan benden önce kim çıktı sorusuna cevap ne olacak? Sağlıklı mıydı kuşkusunu giderici önlemler şart… Kapasitemizin %50 siyle çalışıyoruz, sizden önce odanızdan çıkan misafirin üzerinden 24 saat geçti.. Odanız havalandı ilaçlandı cümlesi belki de sihirli bir tanıtım olabilir.

Restoranda, barda, plajda tüm oturma alanları, şezlong, havlu, masaların hijyen durumu, personelin sağlık önlemleri ve yaklaşımı baştan aşağı misafiri ikna edecek yöntemlerle şimdiden düşünülmeli.

Bu çerçevede böyle maliyetli bir hazırlığı ne tür otellerin yapabileceği ortada! İlk seyahate çıkanlar ilk önce bu otellere talepte bulunacaktır.