web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Otellerin kiracı – kiralayan sıkıntıları çözüm bekliyor

Otellerin kiracı – kiralayan sıkıntıları çözüm bekliyor

Corona virüsü salgını sebebiyle pek çok hukuki ve ekonomik tedbirler alındı. Alınan tedbirlerden bir tanesi de kira sözleşmeleri ile ilgili. Ancak yapılan düzenleme sadece iş yeri kiraları ile sınırlı kaldı.

Otel kiracıları ile kiracılarının durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan  Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, bu durumun kamuoyunda ‘Kiracı 4 ay kira ödemeyecek’ şeklinde anlaşıldığını belirtti ve ödenemeyen kiraların daha sonra faiziyle ödeneceğini söyleyerek kiracıları uyardı.

Tarkan Akyüz

Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz yaptığı açıklamada, “Kiracı olan otel işletmecilerin yakın zamanda mülk sahipleriyle mahkemelik olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Bu durumlara düşmemek için kiralayanın ve kiracının bir an önce bir araya gelerek bu soruna acil bir çözüm bulması gerekir.

Otel kiralayan işletmenin bu yaşadığımız pandemi döneminde kirasını, hiç vermemesi de uygun olmaz diye düşünüyorum. Ben de mal sahibiyim ve kira gelirim var,  düşüncem kesinlikle bu yönde. Devlet asla almayacaksın demez. Derse de kendisi vermek zorundadır. Bunu da yapmayacağına göre bu olmaz.

Devletin kiralar ile ilgili net bir karar vermesi gerekiyor. Vereceği kararda her iki tarafın da mağduriyet yaşamaması gerekiyor. Biz Old City Otelciler Platformu olarak, bu konunun acil bir şekilde çözüme ulaştırılıp otel işletmecilerinin rahat bir nefes almasının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu durumda devletin önceliği, işletmelerin yaşatılması ve korunması olmalıdır. Mülk sahipleri buna bir çözüm ararsa, kiracı ile kiralayan arasından ciddi sıkıntılar doğacaktır. Devlet bu olaya el atarsa, hem ciddi bir krizin önüne geçilmiş olur, hem de işletmeler koruma altına alınmış olur” dedi.