web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

WTM fuar alanı Excel, hastane oldu

WTM fuar alanı Excel, hastane oldu

WTM turizm fuarlarının yapıldığı Excel fuar alanı Coronavirüs hastanesine döndürüldü.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs ile ilgili olarak son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Virüs Çin’de ortaya çıksa da en çok İtalya’da can kaybına sebep oldu ve Dünya Sağlık Örgütü virüsün merkez üssünün Avrupa olduğunu açıklamasının ardından  İngiltere Ulusal Sağlık Servisi ‘de bir dizi kararlar aldı.

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), modern hemşireliğin kurucusu sayılan İngiliz hemşire ve sosyal reformcu Florence Nightingale’den adını alan Nightingale Hastanesi’ni, ilk olarak Excel salonlarında açıldığını duyurdu.

Birçoğu ilk yardım yeterliliklerine sahip olan, İngiltere merkezli karayolu havayolları tarafından işten çıkarılan binlerce personele bu yeni tesiste iş teklif edildi.

İngiltere’de turizm ve diger etkinliklere evsahipliği yapan Birmingham Ulusal fuar Merkezi, Birmingham ve Manchester Merkez Kompleksi’nde İngiltere’deki iki Nightingale hastanesin olarak açılacak.  İskoç hükümeti Glasgow’daki İskoç Sergi Merkezi’nin 1.000 yataklı geçici bir hastaneye dönüştürüleceğini bildirdi.