web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Bakan’a tepki “Gücün yetiyorsa beni o plaja sokma!”

Bakan’a tepki “Gücün yetiyorsa beni o plaja sokma!”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un başı Antalya konusunda çok ağrıdı ve daha da ağrıyacağa benziyor. Serik Belediyesi’ndeki 500 bin TL’lik rüşvet skandalının verdiği sıkıntı ve Belek ve Kadriye plajlarının küçültülmesi ile ilgili eylemlerin ardından ramazan sonrası bir eylem daha kapıda.

AK Parti Serik İlçe Kurucusu ve İlçe Eski Başkanı Av. Yaşar Topal, Bakan Ersoy’a ait MAXX Royal plajında eylem yapacağını açıkladı.

“Bu yaz tüm Serik halkını Turizm Bakanı’na ait MAXX ROYAL otelin önündeki kumsalda denize girip piknik yapmaya davet ediyorum” mesajını paylaşan Ak Partili avukatın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

  • Anayasamız 43.Maddesinde “Kıyılar Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.” der.
  • Otel işletmeleri kıyı kenar çizgisi içinde kalan kumsallardan çekin ellerinizi!
  • Sayın Bakan O kumsal halka aittir!
  • Ben bu yaz MAXX ROYAL önündeki kumsalda denize girip güneşleneceğim, piknik yapacağım, gücün yetiyorsa beni o plaja sokma!.
  • Ramazan sonu kızımla birlikte oradayım!

Av. Yaşar Topal, bir başka paylaşımında ise bazı görüntüler paylaşıp altına da şunları yazdı:

-Sayın Turizm Bakanı, görseldeki oteller kime ait?

-Bu oteller tahsis sınırlarını aşıp, Anayasa ile koruma altına alınan, boyalı alan içindeki kıyı kenar çizgisini neden işgal etmişlerdir? Hatta kullanım amacı tekne bağlamak olan ancak mahir bir şekilde müşterinizin güneşlenmesi için şezlong sıraladığınız iskele yapısı ile denizi dahi işgal edecek kadar ileri gitmişlerdir.

-Caretta Caretta’lara yumurta bırakacak alan dahi bırakılmamıştır.

-Tahsis amacına aykırılık bahane edilip halkın sıkıştığı bir avuç plajı da yine otel işletmelerine işgal ettirmenin peşindesiniz.

Bayram sonu Serik halkıyla denize girip, karpuz peynir keyfi yapacağımız ,kıyı kenar çizgisi içinde kalan boyalı alan işgal edilmiştir.
Serik Belediye Başkanımızı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı kaçak yapılar için işlem yapmaya, Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’nı işlenen suçları soruşturmaya davet ediyorum.(Gunhaber)