web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Egeli turizmciler’den “Çeşme Projesi”ne destek

Egeli turizmciler’den “Çeşme Projesi”ne destek

Egeli turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “dünyada örnek gösterilecek bir proje” olarak değerlendirdiği “Ege Turizm Merkezi – Çeşme Projesi”ne desteklerinin sürdüğünü açıkladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Bu proje Çeşme’yi dünyanın sayılı destinasyonları arasına almakla kalmayacak, bölgeyi korumaya alacak, hoyratça yağmalanmasını da engelleyecek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ocak ayında İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda Çeşme ve Didim’de doğaya saygılı ve yatay mimarinin uygulanacağı iki büyük proje üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan “Ege Turizm Merkezi – Çeşme Projesi”nin ayrıntıları Şubat ayında Bakan Ersoy tarafından kamuoyuyla paylaşmıştı.

Mart ayında İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı”nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege turizminin, genel turizm pastasında hak ettiği yeri alması için çalışma başlattıklarını söylemişti. “Ege Turizm Merkezi – Çeşme” ve “Ege Turizm Merkezi – Didim” olmak üzere iki proje hazırladıklarını anlatan Ersoy, bunlardan ilkinin Çeşme etabı olduğunu, dünyaya örnek olacak, parmakla gösterilecek bir proje hazırlandığını dile getirmişti.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, 15 Mayıs 2020 Cuma günü Çeşme’de düzenlenen toplantıda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, üniversiteler ve turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ersoy, bugünün turizmine değil, gelecek 50 yılın turizmine hitap eden bir konsept yaratmayı amaçladığını belirttiği projeyle ilgili toplantıların bakanlığın koordinasyonunda devam edeceğini anlattı.