web analytics

“İç turizm Mayıs sonunda hareketlenir”

“İç turizm Mayıs sonunda hareketlenir”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bu sabah CNNTürk’te corona virüsü salgını sonrası sektörünün geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ersoy “İç turizmin Mayıs sonunda ufak hareketlenmelerin başlayacağını, bu yıl otellerin yüzde 50-60’ını açılabilirse iyi olacaktır”dedi ve Yurtdışı tanıtıma 16 Mayıs’dan itibaren başlayacaklarını de ekledi.

Bakan Ersoy; otellere hangi kritlere göre sertifika verileceği, açık büfe, tatil fiyatları, kruvaziyer turizmi gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

* Bir sertifikasyon belgelendirme prosedürü hazırladık. 132 maddelik kriterler bugünden itibaren tga.gov.tr adresinde yayımlandı. Sertifikasyonda temel kriter sosyal mesafe. İkinci konu hijyen, üçüncü konu personelin eğitimi, dördüncü kural da tüm bunların denetimi. Sertifikasyon belgelendirmesinin kriterleri için https://www.tga.gov.tr/sertifika-kriterleri /linkini tıklayın.

* Açık büfelerde sunum şekli değişecek. Siz ne kadar istediğinizi söyleyeceksiniz, aşçı size o kadar verecek.

* Bu yıl önceliğin fiyat olduğunu düşünmüyorum, hareketi başlatmanın öncelik olduğunu düşünüyorum. İkinci üçüncü aşamada fiyat hesabı yapılır ama şu aşamada bunu kimsenin düşüneceğini zannetmiyorum.

* Charter olmuş tarifeli olmuş durumun içeriğini değiştirmiyor, havacılık söz konusu olduğu zaman uluslararası otoritelerin alacağı kurallar çalışmaya başlayacak. Hava trafiği dünya ekonomisi için önemli, bunu başlatamazsanız sistem çöker, dijital iletişim bir yere kadar.

Olimpos çevresi için 2017 yıl daki uygulama düzenlemesi ile 1.derece SİT alanı 250 hektara yükseltildi.Burada herhangi bir yapılaşma yapılamaz.

* Kruvaziyer turizminin yaz ortasına veya biraz daha sezon sonuna kayacağını düşünüyorum. Orada protokoller oluşmadı daha… Galatport 5 Nisan’da hazırdı, şimdi daha da hazır hale gelir, gemi yanaşıyorum dediği anda alabilecek durumda.

Bakan Ersoy, bu yıl hedef rakam olan 58 milyon turist virüs nedeniyle gerçekleşmese de 2023 te 75milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefinin değişmediğini belirtti.