web analytics

KURAP “2019’u yakalamak yıllar alacak”

KURAP “2019’u yakalamak yıllar alacak”

Kurumsal Acentalar Platformu (KURAP) önümüzdeki süreçte havayollarının ve acentelerin birbirlerine olan ihtiyaçlarınınaltını çizerek bir açıklama gönderdi. Açıklama şöyle;

“Bilindiği gibi Covid-19 Pandemi  Süreci Havacılık Ve Turizm Endüstrisini başka  sektörlerle mukayese edilemeyecek kadar kötü etkilemiştir. Sektör durma noktasına gelmiş ve tüm ekonomistlerin öngördüğü gibi 2019 yılı rakamlarına tekrar erişilmesi yıllar alacaktır.

Uçuş ezberlerimizin bozulduğu ve yepyeni kuralların yürürlüğe gireceği önümüzdeki süreçte ise havayollarının ve acentelerin birbirlerine olan ihtiyaçlarının en üst düzeyde olacağı aşikârdır.

Yolcuların mümkün olduğu kadar ayrıntılı ve doğru bilgilendirilmeleri,  hava limanlarındaki süreçleri kısaltacağı gibi, oluşabilecek kargaşa ve sıkıntıların da önüne geçecektir.

Öte yandan, artan maliyetlerden dolayı kaçınılmaz olan bilet ücretlerindeki yükselişler de acentelerin finans yükünü bu en zorlu dönemde daha da büyütecektir. Acentelerin bu süreçte hem ayakta kalıp, hem de havayollarının yükünü hafifletebilmeleri için ek finansman ve geçmişten gelen gider yüklerini karşılayabilecek gelir seviyelerini yakalamaları elzemdir.

Yine Covid-19 Pandemi sürecinde başvurular ve ricalar göstermiştir ki, yolcuların internet yerine işinin uzmanı seyahat acenteleriyle çalışmaları kendileri için büyük bir kazanç olmuştur. Bu bağlamda başta milli havayolumuz THY olmak üzere tüm havayollarından isteğimiz, internet üzerindeki hizmet bedellerini, çağrı merkezlerinden ve ofislerinden alınan hizmet bedellerine yükselterek ve yine tüm sınıflara ait bilet ücretlerini GDS’ler üzerinden acentelere açarak, biz seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir.

Bu zorlu süreci de el birliğiyle ve turizm sektörünün doğasında var olan dayanışma ruhu ile en az kayıpla atlatacağımıza inancımız sonsuzdur.

KURUMSAL ACENTELER PLATFORMU ( KURAP ) ADINA

MORİS KOHEN KASAR”