web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Rusya uçuşlarının tarihi

Rusya uçuşlarının tarihi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya ile uçuşların temmuz ortasında yeniden başlamasını umduğunu söyledi.

Sputnik’e konuşan Ersoy, “Yeni koronavirüs vaka sayısının her gün hızla düştüğünü memnuniyetle gözlemliyoruz, bu nedenle kademeli olarak kısıtlamaları kaldırıyoruz. İç turizm mayıs sonunda yeniden başlayacak, birçok Asya ve Avrupa ülkesi ile uçuşların haziran ortasında yeniden başlamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ersoy, Rusya ile uçuşların da temmuz ortasında başlamasını umduğunu kaydetti.

Ersoy, Türkiye’nin salgın sonrasında uluslararası standartlara uygun olarak turizm sektöründe normalleşme süreci hazırlıklarını ilk bitiren ülkelerden biri olduğunu da ekledi.

Bu arada Türk Hava Yolları (THY), yeni tip coreona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle uçuş durdurma kararının iç hatta 4 Haziran, dış hatta ise 10 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

THY’den yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını nedeniyle iç ve dış hatta uçuş durdurma kararı uzatıldı. Bu kapsamda THY, iç hat seferlerini 4 Haziran, dış hat seferlerini ise 10 Haziran’a kadar durdurdu. Öte yandan alınan tedbirler kapsamında seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak ve uçak altına kabul edilecek. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.

THY, daha önce yaptığı açıklamada iç ve dış hat uçuşlarını durdurma kararını 28 Mayıs’a kadar uzattığını duyurmuştu.

Üç aylık düzenlenen uçuş planlamasına göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktalar Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv seferlerini icra etmeyi planlıyor.

Rusya ise tüm dış hat uçuşlarını, yeni bir karara kadar süresiz olarak durdurmuştu. (Türkrus)