web analytics

THY salgın sonrasını açıkladı

THY salgın sonrasını açıkladı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, salgın sonrası durumu Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya anlattı. Ayıcı su noktaların altını çizdi;

  • İç hatlarda 28-29 Mayıs, dış hatlarda belli destinasyonlarda 1-5 Haziran arası uçuşların başlayabileceğini kaydetti. “Henüz kesinleşmiş bir tarih yok. Onay için coronavirüs verileri ve devlet otoritelerinin onayı bekleniyor “dedi.
  • İç hatlarda resmi otoritelerden izin de çıkarsa 28-29 Mayıs gibi ilk uçuşlar olur. İç hatlarda yapılacak seferlerde orta koltuk boş da bırakılsa arada 1,5 metre olmuyor. Uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla da uyulamaz. Üstelik orta koltuğun boş kalması demek uçağın ancak yüzde 66’sının satılabilmesi demek. Bunun maliyeti ile baş etmek mümkün değil. Zaten dünyada da buna sıcak bakan havayolu yok denecek kadar az. Böyle bir ek maliyeti yolculara yükleyemeyiz.
  • Tüm yolcular ve uçuş görevlileri için maske ve göz siperliği zorunlu olacak, görevliler için eldiven şartı da getirilecek.
  • İç hatlarda ikramlar kaldırılıyor. Dış hatlarda da kısa mesafelerde ikram olmayacak. Uzun mesafelerdeki ikramlarda ise yemekler hijyen kurallarına göre paketli bir şekilde hazırlanıp, virüs kontrollerinden geçirilerek dağıtılacak.
  • Yapılan tüm projeksiyonlarda iyi ihtimalle 3 yıl içinde 2019 rakamlarına gelinecek.