web analytics

Turizme destek mi? Öyleyse, haydi belediyeler, göreve!

Turizme destek mi? Öyleyse, haydi belediyeler, göreve!
Belediyeler, yani yerel yönetimler, coronavirüs salgını nedeniyle ilk önce zarar gören sektör olan  seyahat acentaları ve konaklama tesislerinin sahip oldukları binaların çevre temizlik ve emlak vergisinden muaf tutmalı, işletmelerin tabela vergisini de 2020/21 döneminde tahsil etmeyerek destek olmalıdır.
Seyahat acentaları, konaklama tesisleri bulundukları il’e, ilçeye önemli oranda para girişi sağlamakta, çevrelerinde ise büyük bir ekonomik canlılığa yol açmaktadırlar. O seyahat acentasının getirdiği yerli ve yabancı turistler konakladıkları otellere, o otellere yiyecek başta olmak üzere, tekstilden kimyasal temizleyicilere kadar onlarca kalem malın alınmasına neden olmakta, civardaki hediyelik eşya, lokanta, eğlence merkezleri, balon, paraşüt, rent-a-car, yat, bot ulaşım araçları gibi onlarca katkı sağlayıcının iş yapmasına ekonomik döngü sağlamasına neden olmaktadır
Coronavirüs salgını dünya üzerindeki etkisi nedeniyle ilk ve en büyük darbeyi turizm sektörüne, turistleri o ile, ilçeye getiren seyahat acentalarına, o il ve ilçedeki konaklama tesislerine vurmuştur.
Şimdi, bu kadar büyük ve önemli bir katkı sağlayan sektörün can damarlarına yerel yönetimlerin destek olma zamanıdır. Hayatta kalma yarışından sonra kurum ve kuruluşlar şimdi ayakta kalma mücadelesi verme noktasındadır.
Bu ve benzeri küçük ama hayati katkılar sektörün ayakta kalmasına önemli bir destek sağlayacaktır.
Görev yerel yönetimlerin, bağlı oldukları siyasi partilerindir.
Samimi uyarılarımıza aynı samimi yanıtları beklemek ülkemizin çıkarınadır.
Deniz Tüfekçi