web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Türkiye, Kırım’dan daha ucuz ama Ruslar gelir mi?

Türkiye, Kırım’dan daha ucuz ama Ruslar gelir mi?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle turizm sezonuyla ilgili belirsizlikler de sürüyor. Tur paketlerinin fiyatları artacak mı? Rus turisterin turlara ilgisi nasıl? Moskovski Komsomolets gazetesi, merak edilen sorularlarla ilgili cevapları derledi.

Fiyatlarda artış olacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayında açılacak otelleri, öngörülmeyen masraflar bekliyor. Personel ve misafirler için maskelerin haftalık masrafı sadece 3 milyon ruble. Çünkü kurallara göre iki saatte bir maske değiştirmek gerekiyor. Bu durm tur fiyatlarına yansıyacak.

Personellerin her hafta Kovid-19 testinden geçirilmeleri gerekiyor. Büyük dinlenme tesislerinde yaklaşık 1200 kişi çalışıyor. Küçük tesisler iflas tehdidiyle karşı karşıya kalabilir.

Hizmet alanında da fiyatlar yükselecek. Restoran sahipleri kiralardan dolayı büyük zarara uğradı, insanlar işlerinden ve gelirlerinden mahrum kaldı. Mitingler düzenlenmek istendi. Ancak protesto gsterilerinin organizatörleri hapisle tehdit edildi. Durum düzelse bile, Rusya vatandaşları Türkiye’de daha ucuza tatil yapabilir.

Temmuz ayına doğru plajların açılması bekleniyor. Şezlonglar arasındaki mesafelerin artırılması, özel kartla giriş yapılması, yalnızca bazı saatlerde plajlara girişe izin verilmesi gibi uygulamalar olabilir.

Soçi’deki otellere haziran ayı başında rezervasyon yaptırılmaya başlanabilir.

Adler’de iki yetişkin ve bir çocuk için iki haftalık tur paketinin fiyatı 72 bin 963 ruble. Uçak ulaşımı, kahvaltı ve akşam yemeği fiyata dahil. Bu fiyat ekonomif sınıf otellerde 100 bin ruble, daha üst sınıf otellerde 12 bin rubeye kadar çıkıyor.

Oldukça fazla. Özellikle, çocukları için deniz havası gerekli olan kişiler tur paketleri satın alıyor. Çoğunluk sonbahar aylarına rezervasyon yaptırıyor. (Türkrus)