web analytics

Ülkelere girişlerin %72’si kapalı

Ülkelere girişlerin %72’si kapalı

Dünya Turizm Örgütü’nden yapılan yeni araştırmalar sonucu küresel destinasyonların % 100’ünde seyahat kısıtlamalarının devam ettiği ve bu ülkelerin % 72’sinin uluslararası turizmin sınırlarını kapadığının görüldüğünü belirtti.

Krizin başlangıcından beri Birleşmiş Milletler turizm konusunda uzmanlaşmış ajansı pandemiye verilen yanıtları izliyor. Bu son araştırma, kaldırma kısıtlamaları için olası ilk önlemlerle ilgili tartışmalar sürerken, dünyadaki varış noktalarının %100’ünün hala uluslararası turistler için COVID-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarına sahip olduğunu gösteriyor.

Dünya çapında 217 destinasyonun 156’sı (% 72) 27 Nisan 2020 tarihi itibariyle toplanan verilere göre uluslararası turizmi tamamen durdurdu. Destinasyonların % 25’inde kısıtlamalar en az üç aydır, % 40’ında kısıtlamalar en az iki ay önceden buyana görülüyor.
En önemlisi, araştırma aynı zamanda hiçbir varış yerinin seyahat kısıtlamalarını kaldırmamış veya hafifletmediğini ortaya koyuyor.

DTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili “Ülkeler kilitlendikçe ve insanlar evde kaldıkça turizm tüm büyük sektörlerin en ağır darbesi oldu. UNWTO hükümetleri, güvenli bir şekilde kabul edildiğinde, kısıtlamaların hafifletilmesini ve kaldırılmasını koordine etmek için birlikte çalışmaya çağırıyor. Turizm, özellikle gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca insan için bir yaşam çizgisidir. Dünyayı tekrar turizme açmak işten tasarruf sağlayacak, geçim kaynaklarını koruyacak ve sektörümüzün sürdürülebilir kalkınmayı sağlamadaki hayati rolünü sürdürmesini sağlayacaktır. ”dedi.