web analytics

Alman acentalar tepkili

Alman acentalar tepkili

Almanya’nın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 160 civarında ülkeye yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatmasını turizm sektörü tepkiyle karşıladı.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), kararın “orantılı” olmadığı eleştirisini getirirken, 160 civarında ülkenin aynı kefeye konduğuna işaret etti.

DRV Başkanı Norbert Fiebig, “Dünyanın birçok ülkesinde salgın zayıfladı. Seyahat uyarısının geçerli olduğu 160 civarındaki ülkede enfeksiyonun yayılması birbirinden farklılık gösteriyor” dedi. Birçok ülkenin hijyen ve sağlık güvenliği uyguladığını belirten Fiebig, “Bu yüksek düzeyde güvenlik önlemlerinin geliştirildiği gemi yolculuklarını kapsıyor” şeklinde konuştu. Fiebig, kriz durumlarında tur operatörlerinin müşterilerini gittikleri ülkeden Almanya’ya getireceğini de sözlerine ekledi.

Alman turizm şirketi FTI Grubu’nun CEO’su Ralph Schiller de Alman hükümetinin kararını eleştirdi. Schiller, Alman hükümetinin bu kararla “Almanya’daki tur operatörleri ve seyahat acentelerinin hayatta kalmasını sağlayacak temelden büyük ölçüde yoksun bıraktığını ve ayrıca kararın söz konusu birçok destinasyon için sert bir darbe olduğunu” söyledi. (DW)