web analytics

Almanya’dan Türkiye’ye açık kapı

Almanya’dan Türkiye’ye açık kapı

Almanya, 15 Haziran’dan itibaren 31 Avrupa ülkesine uçuşlara izin verecek. Ancak Türkiye bu ülkeler arasında bulunmuyor.

‘Hastalanan tatilciler için uçak göndermeyeceğiz’

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, yurt dışına gidecek Alman vatandaşlarının virüse yakalanmamak için azami dikkat göstereceklerini ümit ettiklerini ve buna güvenerek hareket ettiklerini söyledi.

Ancak tatilcilere yurt dışında virüs bulaşması durumunda bu kişilerin Alman devletinin göndereceği uçaklarla geri getirilmesinin söz konusu olmadığını belirten Maas, “Tatilde virüs kapanlar onları Almanya’ya bizim geri getireceğimizi düşünmesin” uyarısında bulundu.

Maas, “Tabii ki yurt dışındaki misyonlarımız her zaman acil durumlarda konsolosluk desteği sağlamaya hazır. Ama Federal Hükümet, bu kez Alman tatilcileri yurda getirmek için uçak gönderemeyecek” ifadesini kullandı.

Bakan Maas, şu an seyahat izni verilen ülkelerdeki koronavirüs önlemlerinin ihlal edilmesi hâlindeyse, bu ülkeler için kısa süre içinde yeniden yasak getirileceğini sözlerine ekledi.Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya dışına gidecek Alman turistlerin hastalanmaları halinde geri dönüşleri için özel uçak gönderilmeyeceğini söyledi.

Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Maas; herşey pandeminin gidişatına bağlı olarak Türkiye’ye seyahat kısıtlaması kalktığı takdirde turist gönderebileceklerini belirtti. (Mehmet Kaynak)