web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Yurt dışı tarifeli yolcu uçuşları yeniden başladı

Yurt dışı tarifeli yolcu uçuşları yeniden başladı

Normalleşme adımları kapsamında yaklaşık iki aylık aranın ardından İstanbul Havalimanı’ndan dış hat tarifeli yolcu seferleri yeniden başladı. Bu kapsamında Türk Hava Yolları, ilk olarak Almanya, İngiltere ve Hollanda’ya sefer başlattı. Dün başlaması planlanan yurt dışı seferleri, uçuşların yapılacağı ülkelerde gerekli izinler alınamadığı için başlayamamıştı.

Uçuşların başladığı destinasyona seyahat etmek için bilet alan yolcular, sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı’na geldi. Yolcular, virüs tedbirlerine uygun olarak maskeli ve termal kameralardan geçerek sosyal mesafe kuralları çerçevesinde terminale alındı.

Yolcu yakınları da yine virüs tedbirleri kapsamında havalimanına alınmadı. İlk olarak kontuarlardaki biletleme işlemlerini gerçekleştiren yolcular daha sonra pasaport kontrolünden geçerek, uçaklarını kapısına yöneldi.

Bu kapsamda THY’nin TK1523 sefer sayılı ilk uçuşu, dün saat 08.20’de İstanbul Havalimanı’ndan Almanya’nın Düselfdorf şehrine gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları, kademeli olarak başlayan tarifeli dış hat seferleri doğrultusunda dün Almanya’da Duseldorf, Berlin, Frankfurt ve Münih, İngiltere’de başkent Londra’ya ve Hollanda’da başkent Amsterdam’a uçuş gerçekleştirdi.