web analytics

Bozcaada bayramda dolu

Bozcaada bayramda dolu

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde, 4 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

Sektör temsilcileri adanın konaklama kapasitesinin yüzde 95’inin dolduğunu, insanların sıkıntı çekmemeleri için gelmeden mutlaka rezervasyon yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Sektör temsilcilerinden Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, ilçedeki konaklama tesislerinin neredeyse dolduğunu, bu yüzden gelmeyi düşünenlerin rezervasyon yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Bayram tatili öncesinde 4 bin 300 konaklama tesisindeki doluluk oranı yüzde 95’e ulaştığını söyleyen BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz, “Farklı mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünlerinin sunulduğu restoranları, Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve soğuk denizinin yanı sıra, İstanbul’a yakınlığıyla pek çok kişinin tercih nedeni olan turizm cenneti Bozcaada ilçesi özellikle bayramlarda büyük ilgi görüyor. Bu yüzden turistlerin sıkıntı çekmemeleri için rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Misafirlerimizden rezervasyon yaptırmadan Bozcaada’mıza gelmemelerini ve geldiklerinden de maske, sosyal mesafe gibi kurallara da dikkat etmelerini istiyoruz. Adamızda şu anda 4 bin 300 resmi konaklama kapasitemiz var. Yüzde 95’i doldu” dedi.( DHA)