web analytics

Bu kez Alman dış politika sözcüsünden Türkiye tatili görüşü

Bu kez Alman dış politika sözcüsünden Türkiye tatili görüşü

Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU’nun etkili isimlerinden biri de olan Hristiyan Demokratların dış politika sözcüsü Jürgen Hardt, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarının kalkmasına imkan tanıyacak bir yol bulmak istediklerini belirtirken, bunun hem Almanya’daki Türkler hem de yaz tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Almanlar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bununla birlikte, hükümetin siyasi değerlendirmelere göre değil, bilimsel veriler ışığında karar alacağının altını çizen Hardt, şöyle devam etti:

“Biz, sadece siyaseten istediklerimizi değil, bilimsel tecrübe ve bilimsel önerileri de dikkate alarak koronavirüs krizinde başarı elde edebildik. Şu anda Almanya, ülkelerimiz arasında seyahat kısıtlamalarını hafifletemiyor. Önümüzdeki günler ve haftalarda koronavirüs ile ilgili gelişmeler izlenerek, diyaloğun sürmesini ve böylelikle yaz sonu yeniden seyahat etme imkanına kavuşabilmemizi umuyorum. Ben şahsen, Almanya’daki pek çok kişiye, Türkiye’ye seyahat edip döndükleri takdirde karantina riski olmayacağının sinyalini vermek isterdim. Ama bilimsel önerileri dikkate almak zorundayız.”(DW)