web analytics

Erken uçuş olmadı, Rusya’da hazırlıklar 1 Ağustos’a

Erken uçuş olmadı, Rusya’da hazırlıklar 1 Ağustos’a

Rusya’da havayolu şirketlerinin beklentisi uluslararası uçuşların ağustos ayının ilk haftası başlayacağı yönünde. THY’nin de “izin verildiği taktirde 20 Temmuz’dan itibaren seferlere başlama” önerisinde bulunduğu, ancak Rus makamlarının durum değerlendirmesine devam ettikleri öğrenildi. THY’den sonra Aeroflot da 1 Ağustos’tan itibaren bilet rezervasyonlarına başladı.

Hükümet tarafından hangi ülkelere uçuşlara izin verileceği hala belirsizliğini koruyor. Tur operatörleri ve havayolu şirketleri kârlı olabilecek tek destinasyon olarak Türkiye’ye umut bağlamış durumda. Zira Avrupa Birliği, Rus turistler için sınırları açmakta hala isteksiz.

Rus turistleri kabul etmeye hazır ülkelerin büyük bir bölümü ise Rospotrebnadzor’un açıkladığı salgın kriterlerine uymuyor. Bu ise havacılık sektörünün tam kapasite çalışabilmesi için sonraki ayları beklemek demek.

Konuyu haberleştiren İzvestiya gazetesi, Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un 1 Ağustos itibarıyla İstanbul uçuşları için rezervasyonları açtığını yazıyor. Tek yön bilet fiyatı 9 bin 715 rubleden başlıyor (934 TL). Şirketin Airbus A320 uçaklarla haftada üç kere İstanbul’a sefer yapması bekleniyor.

Gazeteye konuşan bir sektör temsilcisi, Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın uçuşları yeniden başlatmak için diğer ülkelerle görüşmeleri zorlamadığı bilgisini paylaştı. Bir başka kaynak da Rusya-Türkiye hava trafiğinin yeniden başlaması için Türk tarafının daha istekli olduğunu söyledi. Zira Türk ekonomisi Rusya’dan gelecek turistlere büyük umut bağlıyor.

Rospotrenbadzor’un havacılık ve ulaştırma yetkililerine ulaştırdığı “güvenli ülkeler” listesinde turizmcilerin ilgisini çeken ülkeler bulunmuyor. Buna Türkiye de dahil.(Türkrus)