web analytics

“İngiliz pazarı 1 Ağustos’da hızla başlar”

“İngiliz pazarı 1 Ağustos’da hızla başlar”

TÜRSAB Bilgi Teknolojileri, Medya ve İletişim Grup Başkanı Mesut Kanat’ın moderatörlüğünde yayınlanan “Turizme Global Bakış” bu hafta da dünya turizm sektörünün ana gündem maddelerini TÜRSAB TV izleyicisiyle buluşturdu.

İngiltere’nin Türkiye ile ilgili seyahat ve karantina kararını açıklamasının ardından konuya ilişkin en çok merak edilen açıklamalar ise İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu’ndan geldi. 10 Temmuz itibarıyla Türkiye’nin yeşil koridora dahil edileceğini dile getiren Sertoğlu, 1 Ağustos’tan itibaren ise İngiliz tur operatörlerinin Türkiye pazarına ciddi bir şekilde giriş yapacaklarını belirtti. Ada’daki turizm gelişmelerine de vurgu yapan Engin Sertoğlu, “İngiliz operatörler ve charter firmalar Türkiye için planlarını yapmaya başladılar. THY Dalaman için uçuşları haftada 6 güne, Antalya için ise günlük uçuşlara çevirdi. Akdeniz çanağında konu ile ilgili en hassas davranan ülke de biziz. Biz de bu durumu tanıtımlarımızda ve reklamlarımızda duyuruyoruz” dedi. İngiltere’nin Türkiye’ye olan ilgisinin başta İskandinav ülkeleri olmak üzere olumlu etkiler yaratabileceğine de değinen Sertoğlu, sezonun kasım ayına kadar uzamasının mümkün olduğuna vurgu yaparak; “Taşıyıcılar bu işi uzatırlarsa iş yükselir. Bu uzama biraz da low-cost hava yollarının arz talep meselesine bağlı. Sektördeki oyuncularımız, İngiltere’nin diğer şehirlerinden Türkiye’ye uçuş konulmasıyla ilgili olarak temas kurmaları yönünde bir öneride bulunabilirim. THY buradan dolu çıkıyor fakat gelişleri ters bacak olduğu için nispeten boş oluyor” şeklinde konuştu. AB üzerinden İspanya’nın tatil için teşvik edilmesi konusuna da değinen İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, “İngilizlerin İspanya tercihi daha ziyade ekonomik. 19-29 pound’lar ile biletler var ve bu rakamlar Türkiye için mümkün değil” dedi.

Programa Londra’dan bağlanan VOA Muhabiri Barış Çimen, İngiliz turistin Türkiye’ye olan bakış açısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İngiltere hükümetinin Türkiye ile ilgili aldığı kararın mutluluk verici olduğuna değinen Çimen, “Kayıpların bir kısmını geri alma ihtimali doğdu. 16’sından sonra British Air Base gibi büyük hava yolu şirketleri de seferlerine başlayacak. Easyjet de 1 Ağustos’tan itibaren yine aktif olarak operasyonlarını Manchester şehri üzerinden Dalaman merkezli olarak sürdürecek. Buradaki turist kitlesi Türkiye’yi çok seviyor” ifadelerini kullanarak Jet2’nin de 16 Temmuz’dan sonra Türkiye uçuşlarına başlayacağını kaydetti. Siyasal perspektiften çok İspanya ve Yunanistan tercihlerinin ekonomik olduğuna dikkat çeken Barış Çimen, İngiltere’deki Türk seyahat acentalarının bizzat uçuş yapmak istedikleri konusuna da açıklık getirerek, bu bağlamda acentaların ciddi desteklere ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Ayrıca programda Barış Çimen tarafından hazırlanan ve Stansted Havalimanı’nda Avrupalı Türklerin ülkemiz ile ilgili seyahat planlarını konu edinen özel bir VTR de TÜRSAB TV izleyicileri ile paylaşıldı.